ЦСКА пак пуска 3 млн. акции, но с по-ниска цена

6417
ЦСКА пак пуска 3 млн. акции, но с по-ниска цена
Снимка: БГНЕС

ЦСКА ще пусне 3 милиона акции и при втората им публична продажба. Решението е било взето преди 4 дни от Управителния съвет на клуба. УС е определил и дата за предстоящото Общо събрание на акционерите, на което ще бъде обсъдена втората кампания, съобщава "Тема спорт". То ще се проведе на 17 юли.

Датата на стартиране и край на предстоящото публично предлагане ще бъдат официализирани именно тогава. Отсега обаче е решено на борсата отново да бъдат пуснати общо 3 милиона книжа.

Томов пак излъга, този път за парите от акциите

Председателят на Надзорния съвет на ЦСКА Александър Томов за пореден път подведе феновете на отбора. На срещата с акционерите в събота ...

Управителният съвет на клуба пък има за задача да определи колко да струва 1 акция и какъв да бъде минималният праг, който трябва да бъде изкупен. В случай, че той бъде достигнат, кампанията ще премине успешно и ЦСКА ще стане публично дружество. Тогава клубът ще трябва да публикува финансов отчет на всеки няколко месеца. Това е и фикс-идеята на Александър Томов като ръководител на "червените".

Второто публично предлагане на книжа по всяка вероятност ще започне през месец август. Очаква се цената на една акция да е по-ниска отколкото при първото предлагане, когато бе 3 лева.

На предстоящото събрание ще бъдат обсъдени и възможни промени в Надзорния съвет. Такива могат да бъдат правени по предложение на акционерите, които са придобили дялове от мажоритарния собственик "Лира Инвестмънтс".

Към 9 май 2014 година броят на акционерите е 69, като от тях 64 са физически лица, а 5 - юридически. С най-голям дял е Петър Манджуков - 495 000 акции, или 7, 62% от капитала на клуба.

ЦСКА приема дарения от утре

ЦСКА започва да приема дарения от привържениците си от утре. Александър Томов обяви на срещата си с фенове, закупили акции при публична...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ