ЦСКА връща пари, ако продаде под половината акции

8452
ЦСКА връща пари, ако продаде под половината акции
Снимка: БГНЕС

Ръководството на ЦСКА ще трябва да върне парите на бъдещите си акционери, ако продаде по-малко от 1 409 210 от ценните книжа, пише "Меридиан мач". На борсата на 20 или 21 май ще бъдат пуснати 3 000 000 акции на цена 3 лева. Срокът за продажба ще бъде 14 дни, но от ЦСКА имат право еднократно да удължат срока на кампанията до 60 дни. На „Армията" отчитат сериозен интерес както от страната, така и от чужбина. Въпреки това, за да бъдат постигнати желаните резултати, трябват крупни акционери. За целта шефовете на „червените" и треньорският щаб започват мащабна кампания в цяла България.

Лошата новина е, че парите от продадените акции ще могат да бъдат използвани чак през май месец. Дотогава те ще бъдат в специална набирателна сметка. Сумата ще бъде на разположение на ЦСКА, когато цялата процедура бъде обявена окончателно за приключила. Това на практика означава, че парите от новата емисия няма да може да бъдат използвани за лиценза. Единственият вариант е да бъдат получени заеми, като гаранция бъдат депозирани договорите от акциите.

Два гола стигат на Левски да продължи, сигурен е Емо Велев

Двата гола разлика, които успя да вземе Левски в първия 1/4-финал за Купата на България срещу Ботев (Пд) ще са му напълно достатъчни, з...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ