Ганчев: Не съм в съревнование с Божков, ЦСКА е плац за интереси

1211
Ганчев: Не съм в съревнование с Божков, ЦСКА е плац за интереси

Радостен съм, че ЦСКА се върна в елита. Откакто е създаден този клуб, той е заличаван много пъти и е създаван наново. Аз мисля, че ЦСКА са играчите, треньорите, публиката и стадиона. Ако имаше някой друг, реален начин, по който клубът от създаването му през 1948 г. да бъде възстановен, аз нямаше да имам проблеми да го направя. За съжаление, такива са законите и не може. Това заяви бизнеменът Гриша Ганчев.

Синдикът на автентичното дружество – Дора Милева твърди, че клубът, спечелил Купата на България, може да продължи съществуването си и да погаси натрупаните огромни дългове.

"Изненадан съм от спортната компетентност на този синдик. 20 години се занимавам с най-различни видове спорт, но толкова начетен човек в спорта не съм виждал. Като какъв ще играе в „Б” група старият клуб, при положение, че там се водят на работа, до колкото знам, изпълнителният директор е на обществени начала, тя взима заплата от него – синдичката, плюс една бременна женичка, която била по майчинство, и някакво бившо пресаташе – господин Ченчев.

Пеевски си има лостове човекът и си влияе

Пеевски си има лостове човекът и си влияе. това си е негово право. той си влия, ние си продължаваме по нашата си и така нататък. Това ...

Аз не съм си наумил и не съм казвал, че съм човекът или Господа, който трябва да е ЦСКА! До сега виждам само „Ще направим това”, „Ще направим онова”, „Ще направим нов стадион за милиони евро”... Къде са били през годините тези хора, питам аз? Защо за 25 години, откакто изгониха генералите от „Армията”, един пирон не е забит там? Защо не снимате какво представлява базата в Панчарево? В цялото това време „ЦСКА Завинаги” построиха терените. Това е инвестицията за 25 години. И сега понеже трябва да имаме хубав терен, трябва да има къде да тренира отбора, пак с Инджов направихме тези игрища и продължаваме да ги правим”, коментира той пред bTV.

Ганчев коментира и появилото се съревнование между него и бившия собственик на „червените” Васил Божков.

"Аз нямам съревнование с абсолютно никого. Аз от господин Васил Божков не съм чул една дума по темата ЦСКА. Аз приех среща с господин Васил Божков миналата година, лятото и не можахме да се разберем за същия този модел, който сега го направихме. От тогава дума за ЦСКА от него не съм чувал. Чувам от някакъв директор на някаква негова фирма. Сигурно е много кадърен, но защо спрягате името на човек, който не е излязъл, а аз съм застанал с лицето си и говоря?", запита Ганчев.

Финансовият благодетел на „червените” разкри и защо не е направил опит да купи запорираната в НАП емблема на ЦСКА.

„Сега ще я купим от госпожа синдичката. Тя ще я продаде, защото ние също сме внесли оздравителен план и той е за 14 години държавата да си прибере вземанията, а 8 години са за другите. Сега ще видим кой от двата плана ще одобри съда. Може да одобри плана на ФК ЦСКА. Няма никакъв проблем. Аз съм отворен за всички, стига да има мир и любов”, каза Ганчев.

Официално: ЦСКА на Гриша Ганчев ще играе в "А" група

ЦСКА на Гриша Ганчев беше признат от Българския футболен съюз (БФС) и получи лиценз за елита. От новия сезон отборът ще играе в новата ...

Казусът с титлите и историята на ЦСКА също беше сред темите, по които той говори. От БФС обявиха, че дружеството на Ганчев е приемник на Литекс и във витрината си има само 4 титли.

„Борислав Попов счетоводител ли е? Историк ли е? Той е свършил всичката друга работа, остава да каже колко са титлите. Те са в музея на ЦСКА, при бате Сашо Манов. На разположение са всеки ден да ги гледат, да им се радват. Борислав Попов да иде и той да ги види!”

Коя история да запази ЦСКА? От 1999 г. когато заличиха дружеството на Илия Павлов и направиха новото на Васил Божков? Тази история ли? Или от 1985 г. когато заличиха ЦСКА и направиха ФК Средец, а после направиха пак Средец”, попита собственикът на ЦСКА-София.

"ЦСКА е огромен плац за интереси. Финансови и какви ли не. Появява се един нещастник като мен и казва няма да се занимавате нито с политика, нито с нещо друго, ще си гледаме спорта. Много ясно, че аз съм неудобният!", беше категоричен Ганчев.

„ЦСКА за мен е големи разходи и много страдание, когато губи на терена. Никой не е спечелил от футбол и няма и да спечели. На феновете и на моите опоненти казвам да заповядат на „Армията” и да започнем да строим нов стадион, нова база на Панчарево, да извадят пари, да направим яка селекция, да станем шампиони и да видим отбора в групите на един от двата европейски турнири. Всичко друго е писане, фейсбуци и глупости. Ако това са истинските армейци. А не да си мерим оздравителните планове – на кой е по-голям оздравителният план и на кой е по-малък”, завърши Гриша Ганчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com