Гонзо след избора: Сега започва трудното, ще работим за класиране на световното през 2026 г. (ВИДЕО)

4178
Гонзо след избора: Сега започва трудното, ще работим за класиране на световното през 2026 г. (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

"Сега почва по-трудното. Благодаря на тези, които гласуваха за мен и тези, които не са. Знаете, че аз съм ваш представител". Това заяви Георги Иванов в кратко обръщение към делегатите на конгреса на БФС, след като бе избран за президент на футболната централа.

Още: Шок за Бербатов: Гонзо спечели изборите за президент на БФС!

"Аз работя за вас всички. Ще се опитам да направя така, за да променим цялата среда във футбола – да върнем доверието, да осигурим помощта на държавата. Аз ще съм най-големият коректив за себе си. Вие сте хората, които ще ми кажете кога нещата не са добре. Обещавам честност и работа. Ще работим с децата и да се класираме класираме на световното първенство в САЩ през 2026 година", каза Иванов.

Още: Нов президент на БФС, нов протест: Феновете обявиха дата за бунт срещу Гонзо

“Това, което се случи, че спечелих по този начин, има по-голяма отговорност. Колкото и да беше трудна тази кампания, сега предстои по-трудното. Трябва да направим много промени, да върнем доверието, за да можем да работим с държавата, да работим с всички аматьорски клубове, там да се изграждат български футболисти, с които да се гордеем“. Това заяви Георги Иванов – Гонзо след избора му начело на БФС. 

„Все още не съм мислил какво ще направя в понеделник, предвид това, че беше тежко за мен през последните дни. Ще съберем Изпълкома, където ще взимаме решения общо. Изпълкомът ще бъде водещият орган, който ще управлява БФС“, каза по-късно той в отговор на журналистически въпрос.

Иванов изрази съжаление, че от екипа на Бербатов са отказали да се присъединят към новия Изпълком. „Уважавам тяхното решение. Казах, че ще протегна ръка“, уточни той.

„Бил съм 3 години в системата на Михайлов. Видял съм хубави неща от нея, трябва да имаме уважение. Ще започнем нов път, ще преценим всички хора какво е правено през тези години, ще направим равносметка и ще започнем да правим промени. Не мога 20 минути, след като съм спечелил, да обяснявам как ще променям всичко. Изпълкомът ще взема колективни решения“, каза Гонзо.

„Недоволни винаги ще има, ние с работа ще покажем, че сме различни. Ще бъда прозрачен. От първия ден някой, ако протестира, ще е смешно и некоректно. Ние още не сме започнали да работим. Първо, за да побеждаваш, трябва да се научиш да губиш. Ако някой не желае да подкрепи нашите идеи без да ги е видял, не е коректно.Този Изпълком ще взима решения, които са за доброто на футбола. Има правилници, закони, устави, където всеки един клуб ще бъде по еднакъв начин третиран. Всеки клуб ще има равни права. Затова желаех Изпълкома да бъде без президенти“, категоричен бе той.

„Илиан Илиев има пълното ми доверие. Доволен съм от неговата работа. Доколкото до телевизионните права – не съм юрист и не съм запознат с детайли. Когато се свика Изпълкома, всички тези въпроси ще се намерят отговори. Ние имаме време да намерим правилните и точните хора. Ние ще направим анализ на тяхната работа. Не ме карайте да взимам еднолични решения, това приключи. Оттук нататък Изпълкомът ще взема решенията“, каза той.

„Борислав Михайлов вече не е президент на БФС. Аз многократно го обявих, че аз съм човек, на когото не може да се казва какво да прави. През последните години Михайлов не ми е казвал какво да правя и ме е оставял да работя за футбола. Горд съм от това нещо. Аз съм Георги Иванов и ако смятате, че някой може да ми нарежда какво да правя, сте се объркали. Трябва да сме коректни и да сме ясни. Не сме роднини с Борислав Михайлов. Този въпрос трябва да приключи“, каза още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Баражът за Европа се изплъзва: Ботев Пловдив допусна звучна издънка на "Колежа" (ВИДЕО)

Стамен Белчев: Юношите на ЦСКА не са готови за дерби, не искам да прегарят

Николай Костов се гневи: Не отговарям на въпроси за оставка!

Директор в ЦСКА порица Каранга и коментира бъдещето на Белчев

ЦСКА наказа аматьорските грешки на Левски и взе пирова победа (ВИДЕО)

ЦСКА - Левски: Кога и къде да гледаме Вечното дерби в Първа лига?

Костов: Андреев ще пази срещу ЦСКА, искахме вратаря на Локо Пловдив, но... (ВИДЕО)

Ботев Враца обърна Пирин и направи важна стъпка в борбата за оцеляване (ВИДЕО)

Лудогорец иска да строши трансферния си рекорд с Якуб Пьотровски

Пирин Благоевград официално отиде в ръцете на двама бизнесмени

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ