Иво Ивков: Големият проблем на Левски е от управленско естество (ВИДЕО)

5231
Иво Ивков: Големият проблем на Левски е от управленско естество (ВИДЕО)
Снимка: Levski.bg

Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков даде специална пресконференция, на която говори по наболелите въпроси около "сините" - най-вече за ръководния процес в клуба и различията, както и за пропадналата сделка за смяна на собствеността.

Ивков също така говори за финансовия одит на УЕФА спрямо Левски, неосъществените трансфери на Хосе Кордоба и Андриан Краев, сделката за промяната на собствеността, както и редица други теми свързани с клуба.

Гледахте на живо: Пресконференция на изпълнителния директор на "ПФК Левски" Ивайло Ивков

🎙🎥 Гледахте на живо: Пресконференция на изпълнителния директор на "ПФК Левски" Ивайло Ивков #ВсичкиЗаедно #АзСъмЛевски #ЛевскиЕВечен

Posted by ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI on Friday, February 24, 2023

„Направи се пълен финансов одит от потенциалния тогава инвеститор. Тази процедура продължи 3-4 месеца. Започна неочакван за нас финансов мониторинг, който можеше да доведе до финансови санкции. Трябваше да се запази известно мълчание. Големите корпорации не обичат излишния шум. Клубът излезе от двете процедури успешно и Левски не беше санкциониран“.

"Получихме реални оферти от големи клубове за наши футболисти. Проведохме разговори и онлайн срещи, както с Ню Йорк Сити и Сочи, чието ръководство дойде специално, както и Брьондби, само за един от състезателите - Хосе Кордоба. За Анди Краев получихме оферта от голям унгарски отбор. Получихме реални оферти в размер на 6 милиона лева. Считах трансферите за наложителни, но висшето ръководство на клуба, в лицето на спонсора, ги спря".

Драган Шолак

„Бях изненадан от провала на сделката със „Спорт Републик“. Още след финала за Купата изпратиха писма за намерение. Проведох разговори с представители на „Юнайтед Груп“, исках да ги привлека като спонсор. Благодарение на успехите, изявиха намерението за придобиване на акциите на клуба. Аз и Станимир Стоилов решихме, че ще се държим сякаш никога не са се появявали. Прозряхме една простичка истина, че ако влязат в клуба, тогава грижата не е наша и мисията ни ще бъде изпълнена“.

„Дълговете не са малко, те се натрупаха от бивши собственици, които натрупаха популярност на гърба на Левски. Изготвил съм ясна справка с колко е задлъжнявал клуба. С НАП ми се наложи да водя преговори няколко пъти. Успяхме да получим безусловен лиценз. Преодоляхме и мониторинга на УЕФА, следствие на участието ни в европейските клубни турнири. Успяхме да постигнем договореност за новия срок, който ни бе даден от мониторинга. УЕФА се довери на нашата позиция и не последваха наказания. През януари представител на Юнайтед Груп увери НАП, че влизат в клуба и ще изплатят част от главницата. Тя стана приблизително 7 милиона лева“.

„Битката е за оцеляването на любимия ни клуб. Няма междуличности конфликти. С кого да имам? С най-големия след Гунди и най-голям голмайстор - собственикът Наско Сираков ли? Аз имам друго виждане как да постигнем крайната ни обща цел. Това са принципни различия, някой от нас греши. Онзи ден имаше Надзорен съвет, който се проведе до моята стая, но не знаех. Ще свикам Общо събрание“.

Наско Сираков

"Проблемът на Левски не е от финансово естество. Големият проблем на Левски е от управленско естество. Казвам го и ви гледам в очите. Имаме различия с висшето ръководство на клуба за тактиките и стъпките, които трябва да се предприемат. Няма нищо лошо в това. Това са различни виждания".

“Не е изключено да напусна клуба, но аз съм отговорен човек. И да подам оставка, трябва да подписвам важни документи в следващите дни. Какво значение има дали ще подам оставка, или не? Ако има различия, най-нормалното е собственикът да ме смени. Той или неговите нови съветници, не знам кои са, но са извън клуба. Решенията за Левски трябва да се взимат в кабинета на изпълнителния директор. До мача с ПАОК никой не се намесваше в работата ми“.

"Това, което знаете вие за "Юнайтед Груп", това знам и аз. Смятам, че подходиха лековато и с неуважение към нашия клуб. Левски трябва да буди респект".

„Най-големите дългове на Левски са към фирми, свързани с Васил Божков. Те вече не са и към него, защото са със запорирани сметки. Ще видим дали трябва да се плаща, или не. Тези задължения трябва да се оспорват. Това ще е предмет на анализ на висшето ръководство на Левски“, каза Ивков.

Той също така разкри кой е платил лагера в Дубай.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

ВАР-ът на Actualno: В ЦСКА и Левски май треньорите прегарят, а не играчите (ВИДЕО)

Крумовград се мъчи да задържи фаворит за заместник на Николай Костов в Левски

Наказаният Каранга опита да вдъхне кураж на ЦСКА преди реванша с Ботев за Купата (СНИМКА)

Берое разгроми изпадналия Етър и направи важна крачка към оставане в Първа лига (ВИДЕО)

Бивш член на НС на Левски срази Сираков с факти и разкри как ще завърши мачът с Лудогорец

ЦСКА 1948 не успя да надвие 10 от Арда, но свали Ботев Пловдив от седмото място (ВИДЕО)

БФС не се съобрази с Левски: Дисципът пощади Каранга, Черно море отнесе най-солена глоба

Тежка санкция: ФИФА забрани на тим от Първа лига да картотекира нови футболисти

Георги Иванов изуми: Нашето първенство неслучайно е в Топ 5 на най-интересните

След загубата във Вечното дерби: Левски скочи на Каранга и директор в ЦСКА

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ