Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лудогорец мина лесно през десет от Берое и се върна на върха в Първа лига (ВИДЕО)

26 февруари 2024, 19:26 часа • 2681 прочитания

Лудогорец победи Берое с 2:0 в последен мач от 22-ия кръг на Първа лига. Разградчани нямаха особени проблеми в срещата и с попадения на Сон и Руан Секо взеха трите точки. Домакините пък играха цяло второ полувреме с човек по-малко, след като вратарят на тима Родриго Ачинели бе изгонен с директен червен картон.

Лудогорец имаше доста положения

Лудогорец започна по-активно срещата си създаде две добри положения, но от тях така и не произлезе гол. В 25-ата минута „орлите“ най-накрая поведоха. Клод Гонсалвеш изведе отлично Рик Джонатан, който пък спря топката за Сон. Бранителят на гостите не се поколеба и с прецизен удар прати кълбото в мрежата на Берое.

Десетина минути по-късно Лудогорец вкара второ попадение. Джонатан намери отлично Руан Секо в предни позиции, който останал очи в очи с Родриго Ачинели го преодоля. Голът обаче не бе зачетен заради засада на нападателя на разградчани. Берое отвърна с два удара на Уерик Каетано и Себастиан Вия, които обаче не затрудниха Серджио Падт.

Берое остана с 10 души в началото на втората част

💪 Край на мача. Победа за Лудогорец с 2:0 ⌨️ Какво се случи по време на мача 👉...

Posted by PFC Ludogorets 1945 on Monday, February 26, 2024

Втората част стартира по ужасяващ начин за Берое. Малко след старта на полувремето вратарят на тима Родриго Ачинели бе изгонен с директен червен картон. След грешка в отбраната на заралии топката попадна в Руан Секо. Нападателят стреля, но вратарят на Берое, който бе излязъл извън наказателното си поле спаси с ръка и бе изгонен. Ударът на Неделев от фаула обаче мина над напречната греда.

В средата на полувремето Лудогорец се възползва от численото си предимство и стигна до нов гол. След лошо изчистване на Говеа топката попадна в Руан Секо, който този път не остави никакви шансове на вратаря на Берое. До края на мача по-интересните ситуации липсваха и в крайна сметка шампионите взеха трите точки.

Класирането в Първа лига

След успеха си Лудогорец се върна на върха в Първа лига. Разградчани имат в актива си 48 точки, колкото и вторият Черно море. „Орлите“ обаче са с по-добри показатели в преките двубои. Тимът на Георги Дерменджиев също така е с мач по-малко от варненци – 21 срещу 22. На трета позиция е ЦСКА с 45 точки от 22 срещи.

Онзи ден Лудогорец отпадна от Европа след поражение от Сервет в плейофите на Лигата на конференциите.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес