Пенев очаква още по-голяма съдийска тесла в Чехия

4239
Пенев очаква още по-голяма съдийска тесла в Чехия

Националният селекционер Любослав Пенев изрази опасенията си от съдийството и за предстоящия важен мач с Чехия. Двубоят е във вторник от 21:00 часа и ще бъде предаван директно по БНТ, предаде БЛИЦ. На официалната пресконференция в Прага наставникът на държавния ни тим засегна, че се опасява от още по-голяма съдийска сеч в сравнение с изминалите три световни квалификации.

След мачовете с Италия (2:2), Армения (1:0) и Дания (1:1) Пенев все се жалваше от реферите. Както е известно, срещу "червения динамит" Иван Бандаловски получи червен картон още в 26-ата минута. След двубоя спецът не спести критиките си към французина Тони Шапрон. Президентът на БФС Борислав Михайлов пък дори обяви, че ще бъде пусната жалба в УЕФА. Съдия утре ще е руснакът Владислав Безбородов.

Удържахме Дания, България остава непобедена!

България геройски удържа равенство 1:1 срещу Дания в третата си световна квалификация по пътя към Мондиала в Бразилия през 2014 година,...

"Щом досега така ни свиреха при домакинствата, какво ли ще е сега при гостуванията?", заяви Пенев на брифинга в Прага.

"С отсъжданията си в изминалите три мача арбитрите оказаха влияние върху крайния резултат. Работа на УЕФА е да праща рефери, които да издържат на напрежението, да тълкуват правилно материята "Футбол" и да контролират играта на терена, без те самите да изпъкват", коментира националният ни селекционер.

Любослав Пенев изрази мнение, че Иван Бандаловски не е бил за червен картон в двубоя с Дания - "Обучавам футболистите да се борят за всяка педя терен, което е важно за тим, който да иска да владее топката. Трябва да сме много корави и енергични. Да влизаме здраво в единоборствата. В никакъв случай няма да изневерим на стила, който изграждаме."

"Разбира се, че съм наясно със състава. Момчетата са подготвени, знаят, че излизат срещу много силен съперник. Дошли сме тук, за да променим статистиката. Ако някой от чехите си мисли, че ги чака лесен мач, то това си е негов проблем. Нас също не ни чака лесен двубой. Съперникът ни трябва да печели точки, а ние трябва да наваксваме пропуснатото до момента. Може да прозвучи нескромно, но ние ще търсим победата, за да продължим да следваме линията си. Тимът на домакините има много силни страни. Това е отбор, който обича да атакува и разчита на всички футболисти в стремежа си да вкара гол. Чехия разполага със силен селекционер в лицето на Михал Билек, като редовно играе на световни и европейски първенства", каза още Пенев.

3 000 евро премия за победа над чехите

С бира загряха националите ни за квалификацията с Чехия, която ще се играе в една от бирените столици на света - Прага. Любо Пенев поз...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ