Пресконференцията за бъдещето на ЦСКА - много въпроси и малко отговори

1412
Пресконференцията за бъдещето на ЦСКА - много въпроси и малко отговори
Снимка: Бойко Димитров / Actualno.com

Много въпроси и малко отговори: това роди едночасовата пресконференция на ръководството на ЦСКА по повод новината от миналия месец, че Гриша Ганчев се оттегля от управлението на клуба. На пресконференцията не бяха дадени отговори на двата най-важни въпроса: защо семейство Ганчеви се оттегля и кой е новият собственик на "червените".

Напускането на Гриша Ганчев - изненада и за ЦСКА

Изпълнителните директори на ЦСКА Филип Филипов и Стоян Орманджиев говориха пред медиите по различни теми около клуба, но пресконференцията имаше по-скоро бутафорен характер. На въпросите защо семейство Ганчеви се оттегля от клуба, Филипов и Орманджиев единствено разкриха, че и те са били изненадани от решението им, но остават в "нормални отношения".

Ганчеви предоставили безвъзмездно акциите си

"Семейство Ганчеви трябва да отговорят защо са се оттеглили, това си е тяхно право. Както за всички, така и за нас, тяхното оттегляне беше изненадващо", заяви Филип Филипов, като добави, че оттеглянето е станало много бързо. Стоян Орманджиев отново подчерта, че Гриша Ганчев е предоставил безвъзмездно акциите си на новия собственик, без да назовава кой всъщност е той.

Стоян Орманджиев и Филип Филипов

Кой е новият собственик на ЦСКА?

По официална информация новият мажоритарен собственик на ЦСКА е фондация „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“. В продължение на час така и не се спомена кой стои зад този фонд, макар и неофициално да се знае, че това е хазартният бос Валтер Папазки, който стои зад генералния спонсор на "червените" WINBET. Акционерен дял в ЦСКА ще запази и Христо Стоичков - около 20%.

ОЩЕ: "Не е случайно кой купува ЦСКА в деня, в който забраниха рекламата на хазарт"

Властта в ЦСКА - в ръцете на Филип Филипов и Стоян Орманджиев

Раздялата с Ганчеви е дошла изненадваща, но е станала бързо, като клубът си остава в "нормални отношения" с тях. Оттук нататък Орманджиев и Филипов получават пълното доверие на новия собственик и ще отговарят за всички решения, които се взимат на "Армията". За спортно-техническите въпроси ще отговаря Филипов, а за административните дела - Орманджиев.

Филип Филипов

Има ли ЦСКА задължения към Гриша Ганчев?

Друг въпрос, на който не бе даден категоричен отговор, е дали ЦСКА има задължения към фирми, свързани с Гриша Ганчев. Вечният враг на "червените" - Левски, е в такава ситуация, като дължи десетки милиони на бившия си собственик Васил Божков. Стоян Орманджиев каза, че "няма информация" за такива задължения, но даде вид, че няма да има проблем от такова естество.

Треньорът ще има последната дума при трансферите на ЦСКА

Новият собственик на ЦСКА няма да бъде главен скаут на отбора, бяха категорични Орманджиев и Филипов. И добавиха, че въобще няма да има позиция главен скаут, като ще се работи по друг модел - със скаутско звено, което ще работи по селекцията в сътрудничество с ръководството на клуба и със старши треньора. И нещо много важно: треньорът ще има последната дума при трансферите, отсече Филип Филипов.

ЦСКА и Левски

Филипов и Орманджиев увериха, че новият стадион на ЦСКА ще бъде построен, въпреки недоброжелателите. Работи се и върху подобрения на тренировъчната база в Панчарево, където ще има нов ресторант и нов терен. Желанието на ръководството е в Панчарево да има терен, на който евентуално да могат да се играят мачове от Втора лига

ЦСКА ще изгради нова модерна база за ДЮШ

ЦСКА иска да изгради и модерна европейска база за детско-юношеска школа, като Стоян Орманджиев разкри, че вече има и място, където да бъде изградена. Той обаче отказа да каже къде е мястото тъкмо заради недоброжелатели на клуба, заради каквито бе забавен и строежът на новия стадион. Ръководството увери, че е подсигурило работата на детско-юношеската школа до изграждането на новата база.

Стоян Орманджиев

ЦСКА търси армейци, на които им се работи

Орманджиев и Филипов заявиха, че вече се водят разговори с хора от армейската общност, които искат да работят за клуба. И подчертаха, че нямат нужда от лица за представителни функции, тъй като в ЦСКА се търсят хора за работа. Те разкриха още, че тази година лятната подготовка на ЦСКА ще бъде изцяло в България, като увериха, че отборът ще има изградено ядро до началото на подготовката.

Бъдещето на Стамен Белчев и на играчите с изтичащи договори

ЦСКА е предложил нови договори на всички играчи с изтичащи договори в клуба, като футболистите са отворени да разгледат предложенията. Филипов обаче подчерта, че в ЦСКА ще останат тези играчи, които са нужни на клуба. А що се отнася до бъдещето на старши треньора Стамен Белчев, Филипов заяви, че няма проблем той да остане в клуба, ако изпълни поставената цел - класиране в Лига Европа.

ОЩЕ: В ЦСКА и Левски май треньорите прегарят, а не играчите

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Бранител на Левски подписал с шотландски гранд

Берое взима испански халф с близо 150 мача в Ла Лига?

Черно море – Лудогорец: Кога и къде да гледаме битката на варненци за второто място в Първа лига?

Спорт по телевизията днес – 19 май 2024 г.

„Не желая да работя в Левски със спуснати ръководители и скрити собственици"

На фона на викове "Оставка!": Костов се оплака от тегавата среда в Левски (ВИДЕО)

Мъдър Томаш: Шансове за Европа загубихме още през зимата, а искам да печеля купи (ВИДЕО)

Асен Митков стана Играч на мача, но даде приза на Цунами, който проговори на български (ВИДЕО)

Генчев за преминаване в Левски: След края на сезона ще преценяваме накъде, как и какво (ВИДЕО)

Белчев за пропуснатата дузпа на Линдсет: Не знаех, че е първата в кариерата му (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ