Раева избухна срещу Лечков: Обидно е да сравнява БФХГ с БФС!

2738
Раева избухна срещу Лечков: Обидно е да сравнява БФХГ с БФС!
Снимка: БГ Модна икона

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева публично се възмути от изказването на вицепрезидента на БФС Йордан Лечков, че българската художествена гимнастика нямала успехи.

Илиана Раева отговори на Йордан Лечков

Лечков говори пред "Дарик радио", където, неволно или не, изброи художествената гимнастика като спорт, който се управлява от години от един човек, но няма успехи, подобно на футбола. Раева дори се обадила на Йордан Лечков, за да го попита дали наистина го е казал.

Илиана Раева

Ето какво написа Илиана Раева във Фейсбук: 

"Възмутени журналисти и хора свързани с художествената гимнастика коментират думите на Данчо Лечков, които е казал за спорта, който ръководя.

Обадих му се да го попитам наистина ли е казал това, което Krisi Ivanova е написала. Данчо отрече. След това видях този откъс качен във фейсбук, който публикувам. Казал го е…

В разговора ни Данчо ми каза, че ако трябва публично ще се извини за художествената гимнастика. Няма нужда. Аз вярвам, че Данчо се объркал. Наистина му вярвам! Знам, че се е объркал и е искал друго да каже. Просто е твърде неуместно обаче да сравняваш точно в този момент футбола с другите спортове.

Друг е въпросът, че човек трябва да е по-внимателен, когато говори за факти. А още по-друг е въпросът, как водещият си мълчи и изобщо ни дума, ни стон за неточните факти. Не само за художествената гимнастика, ами и за борбата. Може би ако Томислав го беше апострофирал, Данчо щеше да уточни, че се е объркал.

А лекичко само, на прима виста, ще припомня от времето, от което ръководя спорта ни (11 години), какви успехи имаме:

  • олимпийска титла,
  • бронзов олимпийски медал
  • две абсолютни световни титли,
  • световни и европейски златни медали,
  • световна отборна титла за жени и девойки,
  • европейска абсолютна титла на Боряна Калейн,
  • над 15 спечелени световни купи…

Аз помня Данчо футболиста, с незабравимия гол срещу Германия в САЩ’94 и винаги ще го обичам. Сигурна съм, че грешката му е неволна.

Но в същото време, за мен няма по-ужасно и обидно нещо от това да сравнят БФХГ със сегашния БФС…"

Сред спортовете, споменати от Лечков, бе и борбата. От Българската федерация по борба също "захапаха" Йордан Лечков за изказването му (подробности четете в линка).

Възмутени журналисти и хора свързани с художествената гимнастика коментират думите на Данчо Лечков, които е казал за спорта, който ръководя. Обадих му се да го попитам наистина ли е казал това, което Krisi Ivanova е написала. Данчо отрече. След това видях този откъс качен във фейсбук, който публикувам. Казал го е… В разговора ни Данчо ми каза, че ако трябва публично ще се извини за художествената гимнастика. Няма нужда. Аз вярвам, че Данчо се объркал. Наистина му вярвам! Знам, че се е объркал и е искал друго да каже. Просто е твърде неуместно обаче да сравняваш точно в този момент футбола с другите спортове. Друг е въпросът, че човек трябва да е по-внимателен, когато говори за факти. А още по-друг е въпросът, как водещият си мълчи и изобщо ни дума, ни стон за неточните факти. Не само за художествената гимнастика, ами и за борбата. Може би ако Томислав го беше апострофирал, Данчо щеше да уточни, че се е объркал. А лекичко само, на прима виста, ще припомня от времето, от което ръководя спорта ни (11 години), какви успехи имаме: - олимпийска титла, - бронзов олимпийски медал - две абсолютни световни титли, - световни и европейски златни медали, - световна отборна титла за жени и девойки, - европейска абсолютна титла на Боряна Калейн, - над 15 спечелени световни купи… Аз помня Данчо футболиста, с незабравимия гол срещу Германия в САЩ’94 и винаги ще го обичам. Сигурна съм, че грешката му е неволна. Но в същото време, за мен няма по-ужасно и обидно нещо от това да сравнят БФХГ със сегашния БФС…

Публикувахте от Iliana Raeva в Сряда, 18 октомври 2023 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Николай Костов се гневи: Не отговарям на въпроси за оставка!

Директор в ЦСКА порица Каранга и коментира бъдещето на Белчев

ЦСКА наказа аматьорските грешки на Левски и взе пирова победа (ВИДЕО)

ЦСКА - Левски: Кога и къде да гледаме Вечното дерби в Първа лига?

Костов: Андреев ще пази срещу ЦСКА, искахме вратаря на Локо Пловдив, но... (ВИДЕО)

Ботев Враца обърна Пирин и направи важна стъпка в борбата за оцеляване (ВИДЕО)

Лудогорец иска да строши трансферния си рекорд с Якуб Пьотровски

Пирин Благоевград официално отиде в ръцете на двама бизнесмени

В ЦСКА подписали с българин за 3 години, пращат го да трупа опит другаде

Стамен Белчев умува дали да забие Хайнц на пейката срещу Левски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ