Реал ли? Левски сдъвка и изплю Лудогорец в голям мач

56268
Реал ли? Левски сдъвка и изплю Лудогорец в голям мач

Истинският Левски се завърна с гръм и трясък! "Сините" развенчаха евро Лудогорец на "Герена" за 3:2 в страхотно дерби, което се превърна в истинска реклама за българския футбол. Феновете чакаха голям мач в сряда, когато у нас идва Реал, но той се състоя още днес на "Герена". По този начин столичани излязоха на второ място във временното класиране с 19 точки, Лудогорец остава четвърти с 18. Лидер е ЦСКА с 20 точки. Загубата за шампионите идва пет дни преди мача на века за българския футбол срещу Реал (Мадрид).

След поредица мачове пред празни трибуни, Левски започна ударно, подкрепян от около 6000 фенове. Столичани показаха, че последните добри резултати не са случайни и определено търпят развитие в играта си.

В 6-ата минута Владимир Гаджев стреля силно от дистанция, а Владислав Стоянов показа старата си слабост при далечни удари и изби лошо топката, пред него най-съобразителен бе Мигел Бедоя и откри резултата. "Герена" вреше и кипеше.

Лудогорец се стресна от гола и започна да реди опасни атаки. При една от тях в 16-ата минута Пламен Крумов закачи с левия крак Роман Безяк в наказателното поле, нападателят веднага падна и Георги Кабаков логично отсъди дузпа. Козмин Моци се зае с изпълнението и изравни резултата. След това той отиде да дразни публиката на Левски. Горчивите моменти оттук нататък обаче бяха единствено за играчите в зелено.

В 26-ата минута Левски направи страхотна атака. Веселин Минев пропусна след двойно подаване, като топката бе избита в корнер. След изпълнението му защитата на Лудогорец остави Пламен Крумов непокрит във вратарското поле, той върна топката към Георги Сърмов, а халфът буквално разстреля Стоянов за 2:1.

Лудогорец отново се юрна импулсивно в опит да изравнява. Йордан Минев изведе Дани Абало сам отляво, той копна хубаво топката покрай Пламен Илиев, но топката срещна гредата.

Левски бе безкомпромисен и наказа този пропуск. В 36-ата минута при бърза атака на "сините", те създадоха числено преимущество. Антонио Аниете подаде към Бедоя, той финтира Стоянов и реализира за 3:1! Лудогорец бе развенчан, а Левски летеше.

В 41-ата минута положението за гостите можеше да стане още по-страшно. Аниете бе намерен в наказателното поле, но пропусна, останал очи в очи с Владислав Стоянов.

В края на полувремето реферът Георги Кабаков подряза крилете на Лудогорец и ги лиши от възможността да се борят за нещо повече от този мач. Той изгони изключително пресилено Жуниор Кайсара за удар срещу Веселин Минев. Двамата имаха еднаква вина в случая, но играчът на Левски получи само жълт картон.

Това остави Лудогорец безпомощен в голяма чсат от второто полувреме. В 78-ата минута обаче драмата стана пълна след феноменален гол на Вандерсон. Влезлият в игра преди 5 минути бразилец прати параболичен удар в близост до флагчето за корнер, който влетя в далечния ъгъл на Пламен Илиев.

В следващите минути съдията Георги Кабаков тотално обърка мача. Той даде само жълт картон за удар с лакът на Валери Домовчийски, а същевременно пропусна плюнка в лицето на Божидар Стойчев, отправена от Светослав Дяков.

Лудогорец натисна в търсене на изравнителен гол в последните минути, но не успя да стигне до него и записа втора загуба през сезона. Тя можеше да бъде предотвратена, ако Брайън Ангуло не бе уцелил гредата с мощен удар в 90-ата минута. Левски пък остава непобеден на "Герена" през кампанията.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ