Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Романтичният Николай Костов: Любовта спасява всичко, Левски трябва да се обедини

26 май 2024, 20:53 часа • 1811 прочитания

Треньорът на Левски Николай Костов бе много емоционален след победата над Лудогорец с 1:0. Именно това бе последният мач на специалиста начело на „сините“. Както е известно, Костов ще си събере багажа, тъй като не успя да изпълни основната цел, която му бе поставена – класиране за евротурнирите през новия сезон.

Николай Костов заяви след успеха срещу Лудогорец, че „любовта спасява всичко“ и „Левски трябва да намери начин да се обедини“. Той допълни, че в някои случаи не е имало добра среда в отбора, а това неминуемо се е отразило на представянето на неговите футболисти. За финал специалистът разкри, че му е тъжно, че напуска клуба, но няма какво да направи.

Костов отново призова феновете да не освиркват шефовете

Николай Костов

„Изчистихме толкова много задължения, разделихме с толкова много важни футболисти. Не мисля, че в днешния ден трябва да говорим за тези неща. Беше много сложно да работим с екипа ни, на който благодаря, тъй като се справихме със своите задачи. Няма смисъл да връщаме лентата назад. Във футбола нещата доста често се променят. Нямахме добра среда, в спорта това е много сложно да мотивираш играчите, тъй като те изпълняват много сложни задачи“.

„Имаше много мачове, в които беше неприятно да има такива разминавания между публиката и такива скандирания, които няма как да не рефлектират върху футболистите, които са доста млади. Благодаря на всички, които са вярвали в отбора и в мен и са ни подкрепяли. Заминавам си от отбора с малко неудовлетворение, защото не успяхме да се класираме за евротурнирите, за което съжалявам“.

„Любовта спасява всичко. Левски трябва да намери начин да се обедини. Трябва да бъдат подкрепяни и Сираков, и Боримиров, които управляват нашия клуб. Това нещо трябва да престане. Много е сложно в такава среда да играеш красив футбол, те даже го иронизираха като романтичен. Естествено, че ми е тъжно“, каза Костов.

След края на мача с Лудогорец пък друг напускащ Левски - Николай Михайлов заяви, че казва "довиждане", а не "сбогом".

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес