Ръководството на Левски скочи на НКП и „Левски на левскарите“, обяви нов код за събота

5193
Ръководството на Левски скочи на НКП и „Левски на левскарите“, обяви нов код за събота
Снимка: БГНЕС

Ръководството на Левски скочи на Националния клуб на привържениците и сдружението „Левски на левскарите“. Както е известно вчера двете организации обявиха „Сезон на протеста – Сираков вън!“, тъй като са крайно недоволни от управлението на мажоритарния собственик на „сините“. Те също така призоваха феновете, които искат да участват в протеста да са облечени в цветовете от първия екип на тима – жълто и малиненочервено, когато посещават мачове на отбора.

Отговорът на Левски

Днес шефовете на Левски отговориха на нападките с декларация на официалния си сайт. В нея ръководителите на клуба споделят, че не приемат позицията на двете организации, тъй като нейната цел е да дезинформира „синята“ общественост и да разедини феновете. От Левски са категорични, че единствената цел на Наско Сираков е да стабилизира клуба и допълниха, че обвиненията в непрозрачност са неоснователни.

Ръководството на Левски също така захапа НКП и "Левски на левскарите" като обяви "Код Синьо" за предстоящия първи мач от новия сезон срещу ЦСКА 1948. Двубоят е в събота от 18:45 часа на стадион "Георги Аспарухов". 

Фенове на Левски

Ето и цялата декларация на Левски:

Левскари,

Ръководството на „ПФК Левски“ не приема, изявената позиция на Национален клуб на привържениците на „Левски“ (София), която цели да дезинформира „синята“ общественост и да разедини привържениците на любимия ни клуб.

1. Единствената цел на мажоритарния собственик на „ПФК Левски“ Наско Сираков е да стабилизира Клуба и да осигури условия за неговото нормално функциониране, развитие и успехи, които отговарят на името на Клуба.

2. Клубът се управлява от избраното си ръководство. Генералният спонсор единствено осигурява финансова подкрепа на Клуба с цел стабилизирането на „ПФК Левски“.

3. Станимир Стоилов напусна по собствено желание поста старши треньор на „ПФК Левски“. Ивайло Ивков се радели с Клуба поради изявени различия във визията за развитието на Клуба.

4. Обвиненията за непрозрачност са изцяло неоснователни. Представители на ръководството нееднократно са информирали „синята“ общественост за текущото състояние на Клуба. След изразената позиция на Тръст „Синя България“ от 20.06.2023 г., ръководството на Клуба покани на 27.06.2023 г. представителите на управителния съвет на миноритарния акционер на среща, която да се проведе на 30.06.2023 г. от 12:00 ч., на която да им се предостави пълна отчетност относно състоянието на Клуба, дарителската кампания, както и за резултатите от увеличението на капитала. Нито един представител на Тръст „Синя България“ не уважи поканата и не се яви на предложената среща. Този род поведение демонстрира желание за публични обвинения към Клуба, но не и намерения насочени към стабилизирането на „ПФК Левски“.

5. „ПФК Левски“ категорично заявява, че всяко едно получено целево дарение е използвано съгласно волята на привържениците, които са дарили.

Ръководството на ПФК Левски е готово да се срещне с всяка една група привърженици, заявили желание за това.

Очакваме всички привърженици на стадион „Георги Аспарухов“ в събота в 18:45 часа. Кодът е изцяло СИНЬО. Да подкрепим отбора в началото на новия сезон.

От Ръководството на „ПФК Левски“.

По-рано днес съпругата на Сираков - Илиана Раева, го защити публично след нападките на феновете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Берое удари Хебър в края и застраши оставането на пазарджиклии в елита (ВИДЕО)

Футболист на Лудогорец попадна в разширения състав на националния си отбор

Балъков отправи апел към феновете и отсече: Ботев Враца се бранеше юнашки, само риташе топката напред (ВИДЕО)

Два хикса завързаха битката за оставане в Първа лига (ВИДЕО)

Гриша и Данаил Ганчеви се оттеглят и от Литекс, Община Ловеч получава отбора, базата и стадиона

Лудогорец уреди най-скъпия футболист в Първа лига

Загадка: Спартак Варна се класира за Първа лига, но се разделя с треньора си

Любимец на „сините“ фенове пред завръщане в Левски?

Агент предложил бивш футболист на Ливърпул на ЦСКА 1948

Стамен Белчев: На ЦСКА не му отива да гони второто място

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com