Самозабравилото се БФС и новоизлюпеният му глашатай

9613
Самозабравилото се БФС и новоизлюпеният му глашатай
Снимка: БГНЕС

В Българския футболен съюз отдавна са превъртели играта. Това е ясно за всеки, който поне малко се интересува или гледа български футбол. В родната централа се случват такива нелепици последните години, че хората вече спряха да се ядосват, а повече се забавляват на гърба на служителите там. Да, служители, а не президент, вицепрезидент и т.н. Защото с действията си, или бездействията си, те приличат повече на служители на гише, които чакат да мине работният ден, а не на хора, които „милеят“ за футбола у нас и искат нещо да се промени.

"Отличен" 6 за БФС

В БФС обаче така си им е добре. Един и същ Изпълком, с малки изключения, управлява вече толкова години. Един и същ президент управлява вече толкова години. Е, с малко изключение от 18 месеца. Помните ли този куриоз? Борислав Михайлов си подаде оставката след фиаското с Англия и расисткия скандал. Мина година и половина и той се завърна на бял кон. Бил си починал, връщал се с нови сили да „твори“ в българския футбол. И си оттегли оставката. Пълен цирк. После се правиха едни Конгреси, едни драми с кворуми, допуснати, недопуснати делегати и какво ли още не, за да застане отново Михайлов начело.

Борислав Михайлов

Всички в централата обаче ни обясняват колко добре се развива футболът у нас, какви инвестиции се правят, как се гради национален отбор, как се правят игрища с пари на УЕФА в села и паланки, нищо че там живеят по 50 баби и дядовци. Важното е да се работи. И тази „добре свършена работа“ да се изтъква всеки път. Нали помните колко „шестици“ си написа Боби Михайлов при Светослав Иванов? За това говорим. В БФС напълно са се самозабравили. И причината е, че толкова време вече са едни и същи хора, толкова са си говорили тези глупости един на друг, че вече им вярват сляпо.

Език мой, враг мой

В последно време на хоризонта на българския футбол има и нов глашатай. Името му е Георги Иванов. Гонзо, както е по-известен бившият нападател на Левски, от малко повече от година е технически директор на БФС. Явно е много добър ученик, тъй като толкова бързо мина школовката в централата, че вече говори сякаш е част от екипа на Михайлов още от далечната 2005-та, когато стражът бе избран за президент за първи път.

Национален отбор по футбол на България

Иванов е един от основните радетели за управлението на Борислав Михайлов. Според Гонзо всичко в българския футбол е супер. Единственият проблем са феновете, журналистите, тъмнокожите играчи, чужденците с български паспорти, мръсните съблекални и платените недоброжелатели, които всячески се опитват да съсипят дори и малкото хубави неща направени от БФС. Той стори това и след края на евроквалификацията със Сърбия. Дори намеси Бербатов и екипа му и ги нарече „аматьори“ и „разединители, а не обединители“.

По-малко приказки, повече работа

Принципно Гонзо е пич. Познавам го, работили сме заедно. Мога да кажа, че е мъжкар. Работата в БФС обаче не му се отразява добре. Тъй като с тези нападки и обиди по всички, той не прави услуга на родната централа и на себе си. Напротив, пада в очите на хората, с които е работил толкова време, на феновете, на всички. Защото само от началото на годината, сътвори толкова дивотии със свои изказвания, че е по-добре да замълчи. Със сигурност той може да помогне за развитието на футбола у нас, но да го прави с работа и с опита си, а не с непремерени приказки, с които да става за смях.

Автор: Бойко Димитров

ОЩЕ: Гонзо: Платени фенове искат да провалят България и викат против нея.

Очаквайте в Actualno.com: 4 спортни рубрики, които не трябва да изпускате

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Спонсорът на Левски спира да бъде консултант на клуба, но и удвоява бюджета за "сините"

Това НИКОГА не се беше случвало в Англия! Докато не се появи това страхотно българско момче

ЦСКА се раздели с герой от новата си история, намекна и каква е причината

Обрат за месец: ЦСКА обвърза играч с нов договор, а сега иска да го махне

Изненада: Нарочен за гонене остава в Левски?

ВАР-ът на Actualno: Разделеният отбор на народа

Венци Стефанов: По-добре късно, отколкото никога! Мечтаем за Европа (ВИДЕО)

Хосе Кордоба се е разбрал с новия си клуб, "сините" прибират солидна сума

БФС глоби Левски, ЦСКА и Локо Пловдив с 12 хиляди лева

Славия разпиля Ботев Пловдив и завърза интригата за седмото място (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com