Симеон Славчев: Божинов има голям талант, но аз имам сърце, затова не ме оприличавайте с него

14093
Симеон Славчев: Божинов има голям талант, но аз имам сърце, затова не ме оприличавайте с него
Снимка: pfclitex.com

Симеон Славчев, който премина от Литекс в Спортинг (Лисабон), даде интервю пред Гонг по време на лагера на националния отбор.

- Кога разбра за трансфера?

Симеон Славчев: Хубаво да ме е сравняват с Лампард

"Хубаво е да ме сравняват с Лампард, но трябва да подобрявам играта си", това бяха първите думи на Симеон Славчев като играч на Спортин...

- След мача с "Левски" (0:1). Много съм щастлив, много се вълнувам, още не мога да осъзная какво постигнах. Искам да благодаря на близките си, на моите съотборници, от домакина, доктора, до ръководството, абсолютно всички. И най-вече на Гриша Ганчев, без когото нямаше да има Литекс, нямаше да ме има и мен. Нямам представа откога са ме следили. Всичко стана много бързо, щастлив съм, приключи хубаво, и сега ми предстои много, много, много работа.

- Какви са първите ти впечатления от Лисабон?

- Стадионът е нещо уникално, влюбен съм в него. Там уважават много българите. Подходиха много специално към мен. Журналистите ме посрещнаха и изпратиха подобаващо. Разговарях и с президента. Всичко е на топ ниво.

- Притесняваш ли се от сравненията с Валери Божинов?

- Божинов има голям талант, но аз имам сърце, и се трудя много, затова не ме оприличавайте на него. Аз ще работя много. По-голямо притеснение имах, когато нещата вървяха, бях адски притеснен, не знаех какво се случва, и в момента не може да ме отпусне още. Но имаме мач в петък, така че...

Цената на Симеон Славчев вече е 45 млн. евро

След сензационното си преминаване от Литекс в Спортинг Лисабон, националът Симеон Славчев стана най-скъпият български футболист. На тоз...

- Осъзна ли мащаба на трансфера?

- Трудно ми е, но колкото по-бързо го осъзная, толкова по-лесно ще ми бъде. Говорихме с президента за целите, но ще го запазя за себе си. Не знам каква е конкуренцията, но конкуренцията ражда качество, затова не мога да се страхувам от това. Ако се страхувам, по-добре да не ходя там, а да стоя тук. Чувствам се готов да започна нещо ново, на по-високо ниво. Ще се трудя много, за да постигна още повече.

- Откъде започна всичко за теб?

- Всичко почна от Гриша Ганчев, който започна този проект, и се стигна до тук, че най-печелившият бизнес е производството на таланти. Първият отбор е зареден с млади момчета, готови да играят голям футбол. И малко по малко, печели не само клубът, а и българският футбол, националният отбор. Надявам се след време да дойде поколение, което да подобри нещата в българския футбол. Всички в Литекс имаме равен шанс, и дори младите получават повече шанс.

- Истинското начало?

Славчев за фенове на Литекс: Разбирачи, как не викнахте докато губим

Халфът на Литекс Симеон Славчев изригна в една от социалните мрежи срещу част от привържениците на отбора, съобщава "7 дни спорт“...

- Всичко почна от кварталните мачлета, така се запалих. Затова искам да благодаря на всички от моя квартал „Красна поляна", защото оттам заобичах футбола. И всички знаят, че аз съм момчето, което обича да тича, да тренира, да играе тази игра. Има и много треньори, на които искам да благодаря, но ще го направя лично.

- Познаваш ли историята на Спортинг?

- Оттам са излезли много големи футболисти, дори в момента най-големия за мен. Запознат съм, това е огромна крачка за мен, и ще се опитам да се възползвам максимално от нея.

- Вярно ли е, че в договора ти има клауза от 43 милиона евро?

- Не знам. Аз просто искам да играя, това ме вълнува. Парите не ме вълнуват, вълнува ме футболът.

От Рома гледали Симеон Славчев срещу Лудогорец

  По последни данни българският национал Симеон Славчев е свързан с трансфер в Италия. Халфът на Литекс е бил наблюдаван от специ...

- Какви бяха най-големите изпитания в кариерата ти?

- Имало е много трудности в кариерата ми, така е при всеки футболист, но така се калява характерът. Най-тежко беше, когато скъсах връзки. След три месеца без футбол, жадувах за футбол, и мисля, че това ме направи по-силен. Мисля, че ще ставам по-добър, и да не подведа хората, всички, които обичат футбол, всички българи. Това е на моите плещи - да трябва да прославя България, и хората да се гордеят с мен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ