Спортинг брои 2,5 млн. евро за звезда на Литекс

7875
Спортинг брои 2,5 млн. евро за звезда на Литекс
Снимка: БГНЕС

Литекс е на финалната права да продаде новата си звезда Симеон Славчев на Спортинг (Лисабон), пише вестник "Труд". Националът и Данаил Ганчев - син на клубния собственик Гриша Ганчев, са в португалската столица, където играчът минава медицински тестове. Евентуалният договор ще е за 3 години срещу 2,5 млн. евро с възможни бонуси за 600 хиляди евро.

Официална информация по трансфера още няма. Славчев не се появи вчера в лагера на националите в Правец. “Има разрешение да дойде по-късно”, обясниха лаконично от щаба на тима.

Миодраг Йешич: Мачът трябваше да бъде прекратен

Наставникът на Литекс Миодраг Йешич изказа своето негодувание от решението, второто полувреме на мача срещу Левски да се доиграе, въпре...

“Вие полудяхте ли? Ако ви кажа нещо за трансфер, ще се уволня сам!”, възкликна на въпроса “Къде е Славчев?” юристът Георги Пенчев от Литекс. Той отговаря за логистиката при подобни “движения за пари” в ловешкия клуб.

Служител от паспортния контрол на аерогара София разкри, че в неделя сутринта Славчев и Ганчев-младши отлетели за Лисабон. А от Португалия шефът на главния пресцентър на Евро 2004 разкри - българският халф е цел на Спортинг. “Лъвовете” са втори и ще играят в групите на Шампионската лига. На ВИП входа на 50-хилядния ст. “Жозе Алваладе” са написани имената на двама българи, които са сред 50-те най-велики в историята на тима - Красимир Балъков и Ивайло Йорданов.

Славчев се появи в мъжкия тим на Литекс при Любо Пенев и стана титуляр при Христо Стоичков, когато легендите работиха в Ловеч. 20-годишният талант спазва традицията Литекс да прави летен удар за милиони с кадри от академията си. Славчев е юноша на Септември, мина и през Славия. Преди година Георги Миланов премина от Литекс в руския шампион ЦСКА (Москва) за 2 750 000 евро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ