Станислав Генчев: Искаме да спечелим Купата (ВИДЕО)

1281
Станислав Генчев: Искаме да спечелим Купата (ВИДЕО)
Снимка: pressclubbg.com

Старши треньорът на Локомотив София Станислав Генчев даде пресконференция преди началото на пролетния дял от efbet Лига. Младият наставник заяви, че е доволен от зимната подготовка в Турция, както и от селекцията, като призна, че е възможно към отбора да се присъедини още един футболист. Специалистът говори и за предстоящия сблъсък срещу Ботев Пловдив, коментира борбата за титлата и избора на Кирил Десподов за „Футболист на годината“.

"Подготовката премина повече от добре. Всички са здрави, нямаме проблеми за петък. Доволен съм, че мачовете в Турция преминаха във възходяща линия. Имаме градация, след като първата среща ни беше най-слаба, а последната – най-силна. Селекцията ще приключи днес. Очакваме отговор от един футболист. Ако се съгласи, това ще бъде последното ни ново попълнение. Ако не се съгласи – пак това ще означава край ", заяви Генчев в пресклуб "България".

Наставникът сподели какви са целите на клуба. Открои надпреварата за Купата на България като удобен начин за класиране в Европейските турнири: "Колкото по-напред завършим, толкова по-добре. Имаме вариант да се класираме за Европа през Купата на България, където с една победа над Славия на нашия стадион, отиваме на полуфинал. Виждам по интервютата, които дават нашите футболисти, че искат да играят финал и да спечелят Купата на страната.“

Локо Левски

Преди подновяването на първенството бившия играч и треньор на Лудогорец се изказа ласкаво за тима на Ботев Пловдив, срещу когото се изправят „железничарите“: "Сега най-важният ни мач е с Ботев (Пловдив). Имат многобройна и вярна публика, която прави труден живота на гостите. Работата на новия треньор си личи. За наше нещастие Тодор Неделев се връща на терена точно за нашия мач. Пожелавам му да си върне формата и феновете да се радват на играта му. Знаем какъв футболист е и как може с едно действие да реши мач.

Генчев даде преимущество на разградчани в битката за лидерското място в Първа лига: „Дори и като втори отбор, класата в Лудогорец е много голяма. За мене те са фаворити за нова титла. Отделно в Лудогорец има достатъчно футболисти, които са ставали шампиони. А доколкото знам, в ЦСКА няма такива хора.“

"Очаквах Кирил Десподов да бъде избран за футболист номер 1 на България, защото изпрати една успешна година. За мене той абсолютно заслужава да е номер 1 у нас, заяви Генчев на пресконференция днес преди началото на пролетния полусезон.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Пострадалият Любенов: Нищо не помня от ситуацията в Разград, извадих късмет

Звезда на Берое се размина с 15-годишна присъда за сексуално насилие

ЦСКА 1948 заменя отиващия в Левски вратар със страж на ЦСКА

Първата дама в Изпълкома на БФС разкри какво ще стори за развитието на женския футбол

"Вярвам, че Георги Иванов ще поведе българския футбол към развитие и успехи"

Костов: Предимството на Левски пред Славия е публиката! Защо да се притеснявам? (ВИДЕО)

ЦСКА плати 3 млн. лева и погаси дълга си към НАП

Каранга: Бих викнал Десподов и Бодуров в ЦСКА, преди да заспя си мисля за мачовете с Левски

Ветеран от Пирин се закани на лидерите в Първа лига и разкри бъдещ трансфер на ЦСКА

Ботев Пловдив вдигна на крака голмайстор за мача с Черно море

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ