Томов пак в еуфория: ЦСКА ще играе силно в Лига Европа и ще е шампион през новия сезон

9808
Томов пак в еуфория: ЦСКА ще играе силно в Лига Европа и ще е шампион през новия сезон
Снимка: БГНЕС

Председателят на Надзорния съвет на "червените" Александър Томов явно бе в еуфория, от това, че показа лиценза на "армейците" за Лига Европа в ефир и не закъсня да сподели поредните си гръмки намерения.

"Самият този лиценз е завоевание, защото само преди 10 месеца отборът беше във фалит. Сега състоянието е коренно променено. Смятам, че имаме отбор, който има сили да се докаже в Европа, да покаже едно съвършено ново ниво. Този лиценз е и задължение, защото УЕФА изисква да бъде защитаван непрекъснато. Предстои ни много работа, но заедно с това и перспективи, в които никой не вярваше до преди няколко месеца", заяви Томов.

Легенда на ЦСКА: Трябва ни благодетел като Гриша Ганчев

Легендата на ЦСКА Георги Денев е категоричен, че за да се оправи клубът, му е нужен благодетел като Гриша Ганчев. "Изминалият сезон ми...

Както е известно, новият силен човек на "Армията" Петър Манджуков има основен принос за получаване на лиценза. Бизнесменът и един от хората, които притежава най-много акции в клуба, е направил огромни плащания в последните месеци не само около лиценза, а и за текущи нужди.

Томов обеща, че тимът ще преследва задължително шампионската титла и успешно представяне в турнира Лига Европа през следващия сезон. Шефът със задоволство констатира, че клубът вече е излязъл от кризата.

"ЦСКА все пак е вицешампион. ЦСКА победи 4 пъти "Левски". ЦСКА има отбор, който се класира за Лига Европа и смята да се представи сериозно. Първата емисия акции в никакъв случай не може да бъде наречена "неуспешна". Кампанията в морален и "армейски" аспект беше успешна. Срещу нас беше водена през целия период страшна пропаганда, че едва ли не това с акциите ще бъде някакво крадене на пари. А всъщност няма по-прозрачно нещо от борсата. В момента ЦСКА е със свръх прозрачен бюджет. Ние имаме почти 5800 акционера, което не се е случвало до този момент. Това, че се събраха необходимия брой е по-скоро заради непознаване на материята. Голяма част от хората не знаеха какво е точно това, не бяха и чували. Освен това се оказа, че извън София няма кой да продаде акции, което е парадокс за България. Сега при втората емисия, ние ще сключим договори с конкретни банки, които ще подготвят своите служители", обясни Томов.

"Големите имена в ЦСКА не си купиха акции, защото през целия период беше водена страшна пропаганда, че едва ли не това ще бъде някакво крадене на пари. А всъщност няма по-прозрачно нещо от борсата. Димитър Бербатов например участва в този процес и то не с малък пакет акции. Много зависи дали тези хора свързват бъдещето си с ЦСКА и България", допълни Томов пред ТВ7.

Камбуров: При друг собственик ще остана в Локо (Пд)

Нападателят Мартин Камбуров е все по-близо до ЦСКА, но въпреки това продължава да няма договор с клуба. Това накара "Тема Спорт" да пот...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com