ВАР-ът на Actualno: Левски запя старата песен, в ЦСКА се търсят мъже

8179
ВАР-ът на Actualno: Левски запя старата песен, в ЦСКА се търсят мъже
Снимка: Actualno.com

"ВАР-ът на Actualno" е спортна рубрика на Actualno.com, в която чрез коментари и анализи правим по-детайлен преглед на най-наболелите теми в българския и световен футбол.

Четвъртият кръг от efbet Лига измина, но горчилката у феновете на столичните грандове Левски и ЦСКА – не. Възпитаниците на Николай Костов загубиха от Локомотив Пловдив, въпреки по-добрите си статистически показатели, и допуснаха второто си поражение в родния шампионат. Кризата в лагера на „червените“ пък се задълбочи, след като те за пореден път не убедиха с представянето си, и завършиха наравно със Славия на стадион „Българска армия“.

В Левски запяха старата песен

Познатата песен „Левски не обича много да вкарва голове“ зазвуча на „Лаута“. По подобие на неволите си от миналия сезон „сините“ създадоха куп положения пред противниковата врата, без да ги реализират. Централният нападател на отбора – Рикардиньо, който до този момент демонстрираше нелоши завършващи удари, забуксува, макар и да отбеляза едно попадение.

„Сините“ са прекалено зависими от Уелтън

Бразилската фурия на левия фланг Уелтън бе успешно неутрализиран от защитниците на „смърфовете“. Крилото защити тезата на някои футболни анализатори, че като не съумее да влезе подобаващо в първите минути от двубоя, трудно подобрява играта си. Атакуващият състезател не преодоляваше с лекота съперниците си и видимо се изнерви от случващото се. А щом на Уелтън не му се получава, нападението на Левски започва да страда много сериозно, защото от другата страна на терена и Марин Петков в този мач, както и Роналдо в други срещи, не са толкова „остри“ като своя съотборник.

Уелтън Рикардиньо Левски

Ядрото в халфовата линия на Левски и разклатената от проблеми отбрана

Едно е сигурно – сблъсъкът с Локомотив Пловдив доказа, че Андриан Краев и Асен Митков за изключително важни за селекцията на Николай Костов. Младите родни полузащитници обаче бяха съхранени за предстоящия квалификационен мач с Апоел за Лигата на конференциите. Техните заместници – новите попълнения Дарлан и Фадига, загатнаха за качествата си (особено първият), но не внесоха сигурност в представянето на тима, най-вече в отбранителен план. Това, в допълнение с без това разклатената от травми защита, доведе до двата инкасирани гола.

Патрик Габриел-Галчев не успя да замени Петрис ефикасно след контузията на французина в самото началото. Юношата на клуба, който не се слави с прекрасни дефанзивни умения, навлече гнева на част от привържениците при допуснатите попадения. Ако Кристиан Димитров и Жереми Петрис не са линия за двубоя с Апоел, задачата на столичани се усложнява неколкократно, тъй като двамата са ключови състезатели. Хубавото за Левски е, че няма какво да губи срещу израелците, и може единствено да мечтае за поредна успешна европейска вечер.

ОЩЕ: Ужасяващ жребий за Левски в Лигата на конференциите, носител на Лига Европа чака „сините“

В ЦСКА се търсят мъже с характер

Напрежението на стадион „Българска армия“ се реже с нож. Точно в този момент под светлината на прожекторите е време да заблестят лидерите в състава на Нестор Ел Маестро. Те имат прекрасната възможност да го сторят в дербито срещу Лудогорец от петия кръг на Първа лига. „Орлите“ ще бъдат физически и психически изтощени от срещата си с Астана, докато „армейците“ би трябвало да излязат жадни за успех, с който да се реабилитират пред запалянковците си. НО…

Кой ще вкара головете за „червените“ и какво става с новите „звезди“

От началото на кампанията за 5 мача ЦСКА има отбелязани 2 попадения. Тобиас Хайнц вкара при минималната победа над Крумовград, а Лазар Туфегджич матира стража на Славия. И двамата обаче са халфове, а нападателите на отбора не се намират във форма. Ръководството анонсира по впечатляващ начин новите атакуващи попълнения Майкъл Естрада, Матиас Фаетон и Данило Асприля. Нито един от тях не е показал кой знае какво на терена. Първият пък има записани едва около 25 минути до момента.

ЦСКА Фаетон

Друга важен момент е наличието на гъста мъгла над „червения“ клуб, която не позволява на феновете да научат:

  • Защо Естрада е закупен, като очевидно физически не е готов? Колко време му е нужно?
  • Какво беше станало с Туфегджич и как се появи изневиделица?
  • Кой прави селекцията в ЦСКА?

Липсата на отговори на тези въпроси вбесява запалянковците, които и без това са разярени заради срамното отпадане от Европа. Защо управляващите са предприели подобна политика, можем само да гадаем, но за да се успокоят страстите, най-лесният начин е победа над Лудогорец. От друга страна, при евентуална загуба, гарнирана със слаба игра, „армейците“ ще бъдат изправени пред една от най-тежките си ситуации в последните години.

ОЩЕ: АНКЕТА: Кой е основният виновник за кризата в ЦСКА?

Автор: Джем Юмеров

ОЩЕ от "ВАР-ът на Actualno": ЦСКА се управлява като държавата - на ротационен принцип!

*Очаквайте рубриката "ВАР-ът на Acutalno" всеки вторник от 07:00 часа в Actualno Sport.

---------------------------------------------------

За да не пропускате нашите спортни рубрики и останалото спортно съдържание, можете да последвате Facebook страницата "Спортни новини - Actualno.com", да поставите отметка на Actualno.com/sport в браузъра си или да го добавите на началния екран на Вашето мобилно устройство чрез бутона "Add to home screen". За други въпроси - пишете ни във Facebook или на имейл адрес editors@webground.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Левски изпраща своя капитан Николай Михайлов срещу Лудогорец

Просто не е за вярване - сумата, с която Лудогорец започна тоталната си доминация в българския футбол

Дисципът спря правата на Бусато, ЦСКА изгоря с близо 10 бона

Левски има и друг вариант за треньор, ако Станислав Генчев откаже да поеме тима

Боримиров обясни защо Сираков не присъства на юбилея на Левски

Без Сираков: Футболисти, шефове и фенове отбелязаха 110-годишнината на Левски (СНИМКИ)

След среброто в Първа лига: Илиан Илиев и Черно море се разбраха за нов договор

ЦСКА отмъква трансферна цел на Левски?

Спорт по телевизията днес – 24 май 2024 г.

Директор в ЦСКА се оплака от съдийството и загатна за големи промени в клуба (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ

Лекар: Това е най-добрата риба при диабет и болна щитовидна жлеза
Лекар: Това е най-добрата риба при диабет и болна щитовидна жлеза

Тази риба се консумира пържена, печена и дори пушена. Но малко хора се замислят как това ястие влияе на здравето. "Всъщност мойвата е малко по-различна...