Венци Стефанов: Най-важните постове в държавата са заети от неграмотни хора

8047
Венци Стефанов: Най-важните постове в държавата са заети от неграмотни хора
Снимка: БГНЕС

Босът на Славия Венци Стефанов сподели какво е неговото становище относно телевизионните права в българския футбол. Собственикът на белите даде брифинг в Пресклуб България преди началото на новия сезон на А група.

„Мисля, че това, което се случва в българския футбол е олицетворение на това, което се случа в държавата. Безкрайни разпри, според всеки другия е виновен. Най-страшното е, че на много от възловите постове в държавата са назначени меко казано неграмотни хора. Затова това ни е дереджето. Всеки гледа собствения си интерес, вместо да мисли за обикновения човек. Ние в Славия не сме последователи на Майка Тереза, но мислим малко по-човешки“ - сподели Венци Стефанов.

Славия представя отбора утре

Славия ще представи отбора си за новия сезон в сряда, 16 юни 2014 г. Тогава на стадиона на "белите" от 18,30 ч. започва последната конт...

„Почти навсякъде в държавите с нормален футбол, голяма част от парите идват от телевизиите. Имахме такъв урок във футбола. Първо го взимат, за да вдигнат рейтинга си, а после започват да казват, че са на загуба. Същото се случи и сега с ТВ7. Ние от много години обмисляме идеята за платен канал. Мисля, че всеки от вас тук, никой не би отказал да дава по 5 лева на месец, за да гледа българското първенство. Водили сме преговори. Ако имаш милион и половина абоната, 20 процента от тях ще се включат. Въпрос да има нещо под шапката и да се потрудиш да го направиш. Тогава можеш да кажеш, че тези хора мислят за българския футбол. Разговаряли сме и с Борислав Михайлов и стоят зад тази идея, но има и хора, които може би пречат това да се случи“ - сподели Венци Стефанов.

„Аз съм убеден, че ако това нещо се случи, в българския футбол ще влязат чисти пари. В една Гърция всеки отбор, който влиза в елита, получават по 4,5 милиона евро в началото. При нас всичко идва на готово или гледа да открадне. Аз не виждам светлина в тунела, защото тези, които разполагат с тези абонати стоят настрани и не искат да се захващат с тези неща“ - допълни босът на Славия.

„Искаме Славия да бъде тази, която е била през последните 100 години, че даже и по-добра. Вярвам, че Стефан Велков е едно от най-интелигентните и най-надарените момчета ще играе в голям клуб. И на Стефан Велков, и на всички деца в Славия, които са ни се доверили, твърдо съм решил, ако мога да помогна за трансфер, да не се налага след това те да плащат процент на някакви мениджъри“ - каза още шефът на Славия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ