Банско отново излезе на протест заради лифта

21356
Банско отново излезе на протест заради лифта
Снимка: БГНЕС

Близо 300 души от Банско със знамена и плакати блокираха за 30 минути пътя към курортния град. Протестиращите искат изграждане на втора кабинкова линия, предаде БГНЕС.

Протестите със същото искане бяха подновени след 2-годишно затишие. Близо 300 души се събраха край пътя в началото на курортния град и в 16.50 часа днес го блокираха. Протестиращите носеха знамена - националния трибагреник, флаговете на Европейския съюз и на най-добрия зимен курорт на Балканите - Банско.

Протестиращите, предимно млади хора, издигнаха и плакати, на които се четеше: "Вторият кабинков лифт в Банско - полезен за всички", "На кого пречи туризмът в Банско", "Искаме си втората кабина", "Министър Ангелкова, само думи... или ще има и дела", "Госпожо Цачева, обещахте ни". Към края на митинга се появи и плакатът, станал актуален по време протестите в края на 2012 година и началото на 2013-та: "Последна година без втора кабина".

Към средата на блокадата се появи и кметът на Банско Георги Икономов. "Две години от протестите, а сме си на същото дередже. Три правителства се смениха, сигурен съм, че сегашното ще ни подкрепи", каза Икономов. Според него не може 50-60 еколози да спъват развитието на цял регион, имайки предвид развитието на ски-зоните, не само в Банско, но и тези над съседните градове Разлог и Добринище.

С призива "Хайде да не играем по нервите на гостите на града ни", блокадата бе вдигната в 17.20 часа. Докато подходът към Банско бе блокиран, пътуващите към града, Гоце Делчев и Гърция бяха пренасочвани по обходния път през село Баня.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com