X
 
 

Бивш сътрудник на Делян Пеевски ли атакува поръчки на ДПС кмет?

1262 0
photo of Бивш сътрудник на Делян Пеевски ли атакува поръчки на ДПС кмет?
Снимка: БГНЕС
Бивш нещатен сътрудник на депутата от ДПС Делян Пеевски ли атакува строителни поръчки на белишкия кмет Радослав Ревански (ДПС), или е съвпадение на имената? Кой стои зад почти 100% от жалбите срещу обявените процедури на община Белица. По тези въпроси Actualno.com потърси отговори, а безспорният факт е, че на територията на общината, с едно изключение, в момента се изпълняват само дребни проекти на ниски стойности, защото всичко друго е блокирано.

Консултантската фирма „Енерджи сейвинг сървисис“ ЕООД с управител Благой Любенов Сакарев е атакувала три обществени поръчки за строителство на община Белица при сегашния кмет за общо 8 млн. лева без ДДС.

Обжалвана пред КЗК е поръчка за реконструкция и рехабилитация на улична мрежа за 786 133 лева без ДДС. Решението от 3 май е в полза на възложителя, но подлежи на обжалване.

Обжалвано е изграждането на канализация в село Краище – поръчка за 1 613 795 лева. Фирмата е загубила процеса и на 3 април поръчката е била възложена на „Вера Строй“ ЕООД за 1 581 519 лв. без ДДС.

Говорителят на Пеевски в парламента: "Репортери без граници" да не клепат България

Кои са "Репортери без граници"? Могат да бъдат репортери без граница, но да не клепат България без граница. Г-н Пеевски и аз внесохме л...

Преглед на документацията сочи, че „Енерджи сейвинг сървисис“ не е сред седемте кандидати, подали оферти за участие. С жалба в КЗК обаче консултантското дружество успява да събори една от тях – най-скъпата, за 5 624 114 лв. без ДДС.

Тя е за реконструкция и рехабилитация на общински пътища. Заедно с нея жалба в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е подала и благоевградската фирма „Пиринстройинженеринг“ с представители Стефан Стоев и Костадин Костов.

Антимонополната комисия е оставила без уважение жалбата на благоевградското дружество.

По оплакването обаче на „Енерджи сейвинг сървисис“ - само със 100 лева капитал, без строителен опит и без регистрация в Камарата на строителите, КЗК е отменила поръчката като незаконосъобразна. Управникът ще трябва да плати на дружеството държавна такса на стойност 4500 лева, която е внесена пред КЗК за образуване на производство.

На 8 май тази година кметът Ревански пусна обявление, че прекратява поръчката.

Пеевски ли блокира важни проекти като ремонт на училища и депо за опасни отпадъци?

Неизвестна фирма с название "Аероспециал 91" ЕООД внезапно е станала свръхактивна в спирането на обществени поръчки от началото на 2018...

Странно в цялата ситуация е, че жалбите срещу поръчки на кмет от ДПС са подавани от Благой Сакарев. Името му стана известно през 2015 г. като нещатен сътрудник депутата от ДПС Делян Пеевски в предишния му мандат. Той бе вписан като човек със средно образование, който ще подпомага депутата като специалист в сферата на връзки с обществеността.

От 2 март едноличната фирма е с нов собственик. Сакарев я е прехвърлил на 33-годишния Асен Траянов Асенов от Кюстендил.

Кметът на Белица обаче е категоричен, че става въпрос за съвпадение на имената и досегашният собственик на фирмата, която му атакува поръчките, няма нищо общо с депутата Делян Пеевски.

Повече подробности четете в интервюто с кмета Радослав Ревански.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Последно в Актуално