Благоевград отново се вдига на протест, но чак другата седмица

4913
Благоевград отново се вдига на протест, но чак другата седмица
Снимка: БГНЕС

Организатори от Благоевград обявиха в мрежата, че следващия голям протест ще бъде на 19 ноември, понеделник. Очаква се отново да бъдат затворени водещи пътни отсечки като главен път Е79, входовете и изходите на града, та дори и АМ „Струма“. Часът на протеста все още не е обявен, но за начално място се посочва паркинга пред голям хранителен магазин.

Отново във Facebook хора, близки до организаторите, коментират, че няма да има планирани протести през уикенда, защото са дали една седмица на властта да подаде оставка. След изтичането на седемте дни, протестът продължава.

Шести час Благоевград е блокиран, намеси се жандармерия, пътят за Кулата и границите са блокирани*

Вече шести час Благоевград остава под обсада. Всички пътища към града са блокирани, никой не може да влезе или излезе. Протестиращите с...

Организаторът на протеста в неделя Александър Стамболийски заяви пред медиите, че никоя политическа партия не стои зад мащабните барикадни действия в Благоевград, както и, че не са били платени. Стамболийски има условна присъда за измама с документи на първа инстанция - на стойност 50 000 лева, и е председател на Съюза на българските транспортни работници. Другото известно име зад протестите в Благоевград е Людмила Манова. Манова нашумя като лидера на февруарските протести от 2013 година, като дори беше гост на конгрес на БСП.

Припомняме че, в неделя повече от 7 часа Благоевград беше затворен, заради протестни шествия. В града се проведе една от най-мащабните акции срещу цените на горивата, високите цени на "Гражданска отговорност", както и с искане за смяна на цялото правителство. Първоначалното планиране било само за 250 коли, но в последствие повече от 700 автомобила излязоха на улицата. Те бяха подкрепени и от хора от Дупница, Разлог и Симитли. В Петрич пък, протестиращи затвориха пътя за Кулата, а малко по на юг, жители на гр. Кула и гр. Сандански затвориха границата с Гърция.

След протестите финансовият министър обяви за "спекулации" твърденията за "Гражданска отговорност" за 1000 лв., освен това президентът Румен Радев наложи вето върху Закона за корпоративното подоходно облагане, с който през преходни и заключителни разпоредби бяха прокарани по-високи данъци за старите коли и имотите.

Днес в Югозапада се заговори за други два протеста. Единият трябваше да се състои в 12:30 часа в Сандански, като идеята беше отново да се затвори главен път Е79 при голяма бензиностанция. Публикациите в мрежата за събитието бяха изтрити час преди планирания протест.

Отново масови протести срещу високите цени на горивата в цялата страна (ВИДЕО)

Масови протести срещу високите цени на горивата се провеждат в редица градове на България, предаде репортер на БГНЕС. В София протестъ...

От Дупница също съобщиха, че смятат в неделя да отидат в София, където да се присъединят към протестиращи от цялата страна пред Министерски съвет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БЛАГОЕВГРАД:

Проучване за костенурки и змии заради АМ "Струма" в Кресненското дефиле: Никой не иска, АПИ дава повече пари

Собственик на магазин в Благоевград откри стара ръчна граната

Без аптека и лекар са жителите и гостите на Мелник

Благоевград отдели почти милион за приобщаване на ромите

Спешни медици протестират заради поредна проява на насилие към тях

Обвързаха кмет на голям град с Нотариуса: Кметът отговори подобаващо

4 години по-късно: Бившият кмет на Благоевград се завърна в ГЕРБ

Община Разлог и “МБАЛ- Разлог” набират средства за нов мамограф

Обраха офис на кабелна телевизия в Благоевград

Две леки земетресения край Симитли

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com