X
 
 

Благоевград по-скъп от Гърция за Нова година

909 0
photo of Благоевград по-скъп от Гърция за Нова година
Снимка: община Благоевград
Нова година наближава, а и с нея вълнението от незабравимата нощ. Месеци по-рано хората започват да търсят най-доброто място, на което да бъдат - на море, на планина, на СПА курорт или на екзотична дестинация. Все неща, които искаме да пробваме или да видим, за да запомним празника подобаващо. Оказва се обаче, че цените са доста високи – особено за някои не толкова интересни локации. 

Благоевград се оказва една от най-скъпите дестинации за посрещане на Нова година в България. Кратка проверка из сайтовете за оферти показа, че цените за областния град започват от 300 лв. В тях са включени две нощувки и съответния брой закуски, празнична вечеря в новогодишната нощ и новогодишен брънч, както и достъп до СПА екстри, Интернет, телевизия, джакузи, сауна и прочие. Цената е на човек, а ако искаме да останем повече, съответно трябва да платим: 320 лв. за 3 нощувки и 350 лв. за 4 нощувки. Друга оферта от планинското градче показва, че ако увеличим нощувките с една, вече отиваме на цена от 440 лв. 

Психолози съветват: Как след Нова година да започнем нов живот

Възможно ли е след настъпването на Нова година да започнем нов живот, колко опита ще ни се удаде да направим и какви капани могат да ни...

Кратко сравнение със съседната и любима на българите Гърция показа, че цените там започват от около 230 лв. за същите условия. Освен това гостите на хотелите могат да възползват от безплатен паркинг и неограничени закуски на блок-маса. Разбира се, транспортът до Солун, например увеличава стойността на офертата, но най-евтините билети започват от 40 лв., което пак прави почивката на Нова година там по-евтина. 

Сайтовете за различни ваучери и оферти за празниците също дават изненадваща информация. Нова година в Габрово, при сходни условия с горните оферти, ще ни излезе 179 лв. на човек, а в Созопол - 109 лв. Велико Търново ни приветства с оферти от 170 лв., включващи и обиколка за туристи. 

Не е ясно защо Благоевград е сред първенците по високи цени, имайки предвид, че градът задмина Видин по най-ниски заплати, но когато сметнем и разходите за дрехи, подаръци и алкохол, се оказва, че на човек му трябва минимум 500 лв. за да посрещне празника.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално