Факелно шествие за Международния олимпийски ден в Благоевград‏

6517
Факелно шествие за Международния олимпийски ден в Благоевград‏
Снимка: БГНЕС

Факелно шествие по повод Международния Oлимпийски ден ще премине в Благоевград.  Официалното откриване ще се състои днес от 17:00 часа пред зала „22 септември”. То ще стартира в 17:15 часа от пл. „Г. Измирлиев”, съобщава Дарик нюз.

Символично олимпийският огън ще бъде запален от Иво Балабанов, който е участвал в Младежките олимпийски игри в Нанджин, Китай през 2014 г. В проявата ще се включат студенти, състезатели от УСК „Академик”, ученици и възпитаници от школите на ОДК, атлети от ЛК “Джордан” и граждани.

Дават приза "Училище на годината" в Благоевград

Призът "Училище на годината" ще бъде връчен тази вечер в Благоевград, съобщава topnovini.bg. Това ще стане на специална церемония, коят...

Маршрутът започва от зала “22 септември” - Градска градина - Съдебна палата - ул. “Т. Александров“ - МОЛ “Ларго” , а финалът е отново пред зала “22 септември”. Организатори на олимпийското шествие са Община Благоевград, Олимпийски клуб Благоевград, УСК “Академик” и ОДК.

Тази година, атлетката Катя Сейменска ще представи Община Благоевград на Световните летни олимпийски игри на Спешъл олимпикс в Лос Анджелис, ще бъде начело на факелното шествие. Катя Сейменска, която е потребител на „Защитеното жилище за хора с умствена изостаналост” в кв. Струмско, заминава на подготвителен лагер с други участници в олимпиадата на 12 юли, а на 21 по програма ще отпътува за олимпийското градче разположено в Лос Анджелис.

Участието на състезателката е осигурено от Община Благоевград, с подкрепата на кмета Атанас Камбитов, който поставя спорта на приоритетно място в управлението си. Тази година се навършват и 35 години от преминаването на Олимпийския огън в областния център.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Благоевград