Футболни фенове пробваха да влязат на щурм в "Кремиковци" в Гърмен

9196
Футболни фенове пробваха да влязат на щурм в "Кремиковци" в Гърмен
Снимка: БГНЕС

Над две дузини футболни фенове опитаха да пробият полицейската блокада около ромската махала "Кремиковци" в Гърмен. Опитът им обаче е бил неуспешен, предаде Агенция "Фокус".

Феновете бяха въоръжени с летви и тояги, а според журналистите, присъствали на мястото на събитието, някои били пияни. Те опитаха да преминат през полето до квартала, но без успех.

В Гърмен си спомниха за напоената с кръв земя и тръгнаха към "Кремиковци"

С призив „Земя напоена с кръв не се продава за 1,50 лв” и скандирания „Българи, юнаци” започна националният пр...

Един от феновете удари автомобил на Нова телевизия и се опита да удари шофьора в него през прозореца. След като бяха спрени, вандалите се насочиха към центъра на селото, като заявиха, че ще се завърнат с подкрепление.

Преди това феновете замеряха жандармерията с кенове от бира и искане да бъдат допуснати в кв. „Кремиковци”, за да се приберат по домовете си. Полицията обаче не отстъпи. За да се избегнат ексцесии, към 100-те жандармеристи беше извикано подкрепление от още 100 униформени.

До приключването на гражданския протест към 14 часа е регистриран един инцидент, при който са хвърлени два камъка и бутилка по полицейски служители, охраняващи шествието. Други нарушения на обществения ред не са регистрирани до момента, казват от ОДМВР-Благоевград.

Междувременно Е-79 от ГКПП-Кулата до края на село Mарино поле е блокиран заради задръстване. Колони от тежкотоварни и леки автомобили са се образували в двете посоки от граничния пункт до селата Кулата, Чучулигово, до края на Марино поле. В участъка има катастрофа. На място няма екипи на полицията, които да регулират движението.

Ромите в Гърмен търсят адвокат, ще съдят общината

Роми търсят адвокат, който да им помогне да осъдят Община Гърмен. Пред камерата на ТV7 жител на незаконния квартал „Кремиковци&l...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com