ГКПП "Кулата" отново е под пълна блокада

2405
ГКПП "Кулата" отново е под пълна блокада

От 18.00 ч. тази вечер ГКПП "Кулата" е блокиран за всички превозни средства от български шофьори, към 20.45 ч. те върнаха два дипломатически автомобила, които полицаите поискаха протестиращите да пропуснат към Гърция.

На опашка пред пункта чакат товарни автомобили, които не се пропускат от гръцките фермери от 14.30 часа днес. Опашката е над 5 км.

Граничен пункт "Кулата" остава напълно блокиран пети ден

Граничният пункт „Кулата“ продължава да бъде блокиран напълно. И днес няма да се пропускат никакви автомобили, съобщиха за ...

Действията на шофьорите не са подкрепени от инициативния комитет, блокирал напълно същия граничен пункт от 16 до 21 февруари.

„Досега максимално сме изчаквали, преди да прибегнем да такава крайна мярка. Сега нито е моментът, нито това е начинът. Министър Ивайло Московски ни помоли в неделя и отворихме контра блокадата, ние по гръцкия сценарий ли ще действаме, досега такова нещо не е имало”, каза по телефона Веселин Дангов, участник в блокадата от миналата седмица, който в момента е в Гърция.

Блокадата от 18.00 часа тази вечер най-вероятно е спонтанно ответно действие на наложената в 14.30 часа днес забрана от страна на гръцките фермери за преминаване на товарни автомобили, информира БГНЕС.

Инициативният комитет на предишната контра блокада в момента се събира на Кулата, за да видят какво да предприемат по третата вече пълна блокада на граничния пункт.

ГКПП "Кулата" е отворен за ТИР-ове

По информация на гръцката полиция от 10 до 15 часа и от 17 до 22 часа пътят към ГКПП-Ексохи ще бъде затворен от селскостопански машин...

Първата такава бе за 10 часа на 9 февруари, втората от 16 до 21 същия месец.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com