Глобиха с 10 000 лева транспортен бос, возил ученици в автобус без разрешителни

1576
Глобиха с 10 000 лева транспортен бос, возил ученици в автобус без разрешителни

10 000 глоба наложи Окръжен съд - Благоевград на собственика на транспортна фирма от Разлог, превозвала деца без разрешителни. На всичкото отгоре автобусът се запали по време на движение.

Инцидентът се случи на 4 август 2014 година когато туристическо дружество от Велико Търново организирало летуване на 18 деца в Пирин планина. До София те пътували с влак. От столицата ги взел рейсът на Димитър Докин. В местността "Предел" обаче возилото се самозапали. При произшествието нямаше пострадали, но щетите върху превозното средство бяха огромни.

1000 лв. глоба за багаж без пътник

1000 лв. глоба заплашва всеки водач на автобус, превозващ багаж, който не принадлежи на пътник, пътуващ в автобуса. При повторно наруше...

След това инспектори на Регионалната дирекция "Държавна автомобилна инспекция" - Благоевград направиха проверка на фирмата, посочва Topnovini.bg.

Оказало се, че тя е имала лиценз за международен превоз на пътници. Във въпросния ден обаче организирал случаен превоз на деца без необходимото удостоверение за допълнителен преглед на автобуса. Не е извършен и медицински преглед на водача.

Собственикът на фирмата получил лично акта от ДАИ - Благоевград, но заявил, че бил помолен от колега да вземе пътниците. Не знаел че са деца. В крайна сметка съдебния състав призна глобата за основателна и я потвърди.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com