X
 
 

Кметът на Банско се срещна с румънския посланик

1800 0
Кметът на Банско се срещна с румънския посланик
Снимка: община Банско
Кметът на Община Банско Иван Кадев и екипът му приеха Негово Превъзходителство Йон Гъля, извънреден и пълномощен посланик на Република Румъния в  България, придружаван от консул Флориан-Даниел Мазилу и аташе по вътрешните работи Мариус-Александру Йоргулеску. На срещата двете страни заявиха желание и готовност да продължат традиционно добрите отношения, установени преди повече от 10 години.

Н.Пр. Йон Гъля пожела на Иван Кадев дълги години успешно и ползотворно управление на общината и определи избора му за кмет като "феномен за България и знак на демокрацията".

На срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с многобройните румънски туристи, които избират Банско като целогодишна туристическа дестинация.

Общинското ръководство на Банско увери дипломатите, че за румънските туристи, както и за всички гости на курорта, ще бъдат осигурени възможно най-добри и безопасни условия за престоя им.

Потвърдени бяха намеренията да продължат и да се разширят партньорските отношения между община Банско и румънския град Петрошани.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители