Кметът на Благоевград: Около 2 млн. лв. ни коства на бюджета обжалването на такса смет

1312
Кметът на Благоевград: Около 2 млн. лв. ни коства на бюджета обжалването на такса смет
Снимка: община Благоевград

Бюджетът на Община Благоевград е сериозно ощетен, заради връщането и обжалването на решенията, касаещи размера на Такса смет. Разчети показват, че загубите са на стойност около 2 млн. лева. Това стана ясно на пресконференция от кмета Илко Стоянов. Той поясни, че към момента има излезли две съдебни решения, като и двете са в полза на Община Благоевград.

„Въпреки тази развръзка общинският бюджет е нарушен. Знаете, че още преди месеци започнаха споровете между мен, като кмет, ОбС и Областна администрация. Имаше широка дискусия по темата за размера на таксата. Единият областен управител върна решението на ОбС, другият областен управител отнесе случая в съда. Заформи се една тенденция, която не се беше случвала от много години насам, а именно Община Благоевград и Областна управа да са в непрекъснато противоречие. Към настоящия момент вече са излезли двете съдебни решения и по двете дела, като на първа инстанция те са в полза на Общината“, каза кметът Стоянов.

Община Благоевград получи средства за възстановяване на опожарения блок в кв. "Струмско"

По настояване на кмета на Благоевград Илко Стоянов, Министерски съвет отпусна 198 600 лева, които ще бъдат насочени за проектиране и въ...

Той припомни, че едното обжалване е за решение на ОбС, касаещо Такса смет в размер на 2,9 промила, а другото за 2,1 промила, какъвто процент бе приет от местния парламент, след предложение на кмета за редуциране.

Стоянов подчерта, че след като съдебните решения влязат в сила ще поиска от компетентните органи да потърсят отговорност от Областна администрация за нарушения бюджет на Общината.

„Тук не става въпрос за политическа битка. Истината е, че в държавната институция има екипи от хора , които могат да са подвели областните управители. Ще поискам да бъде извършена проверка на действията на служителите. Не може който и да било да си играе с бюджета на Общината и някой трябва да понесе отговорността“, категоричен бе кметът.

Той изрази притеснение относно евентуалното задълбочаване на кризата с горивата през предстоящата зима, като подчерта, че това много сериозно би се отразило на отоплението, особено в детските заведения.

Изграждат нова детска градина в благоевградския квартал "Освобождение"

Нова детска градина, която ще приема децата в кв. „Освобождение“ ще бъде изградена от Община Благоевград. Така на практика ...

„Разбира се ние ще направим всичко, което е по силите ни, за да не допускаме сътресения“, подчерта Стоянов и заяви, че благодарение на стриктната финансова политика през последната година вече Общината е стабилизирана.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БЛАГОЕВГРАД:

Проучване за костенурки и змии заради АМ "Струма" в Кресненското дефиле: Никой не иска, АПИ дава повече пари

Собственик на магазин в Благоевград откри стара ръчна граната

Без аптека и лекар са жителите и гостите на Мелник

Благоевград отдели почти милион за приобщаване на ромите

Спешни медици протестират заради поредна проява на насилие към тях

Обвързаха кмет на голям град с Нотариуса: Кметът отговори подобаващо

4 години по-късно: Бившият кмет на Благоевград се завърна в ГЕРБ

Община Разлог и “МБАЛ- Разлог” набират средства за нов мамограф

Обраха офис на кабелна телевизия в Благоевград

Две леки земетресения край Симитли

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com