Общинският съвет в Разлог отказа инвестиция от 5 млн. лева  

2409
Общинският съвет в Разлог отказа инвестиция от 5 млн. лева  
Снимка: Община Разлог

Гласовете на ГЕРБ и „Разлог 2020“ не бяха достатъчни да се приеме решението за учредяване право на строеж за изграждане на фотоволтаична инсталация срещу сумата от 5 000 000 лева. Заявената от инвеститор площ е 736 дка общинска земя в местностите „Ибидимци“ в село Баня и „Садих“ в Долно Драглище.

Българска компания поискала терена за срок от 35 години. Имотите са ниска категория земеделска земя, която не може да бъде ползвана за отглеждане на земеделски култури.

Община Разлог ще прави нова писта и лифт

Нова писта и четириседалков лифт в ски зона „Кулиното“ смята да прави община Разлог. Тя вече е внесла в РИОСВ – Благо...

По време на общинско заседание цената беше предложена от общинския съветник на ГЕРБ Кирил Калоянов, съобщиха от местната администрация.

Останалите общински съветници се опитали да попречат на инициативата с цел да получат политически дивиденти, манипулирайки обществото, че става въпрос за разпореждане с общински земи на ниски цени.

След като предложението било отхвърлено съветниците решили, че трябва да бъде изменен Общият устройствен план на община Разлог, да се изготви ПУП за застрояване на съответните имоти, да се обособи нов имот, а след това да се обяви конкурс за съответната земя.

От общината обясняват, че процедурата би отнела около 36 месеца, което ще доведе до невъзможност да се изпълни такова инвестиционно намерение в близките 10 години, тъй като процедурите по съгласуване на мощност за включване към електроразпределителната мрежа на държавата изискват допълните време.

Овладян е горският пожар в Разложко

Овладян е горският пожар, който избухна вчера над село Елешница, община Разлог. Периметърът му е ограничен до около 30-40 декара, след ...

„За пореден път стигаме до извода, че най-важното нещо за една общината- привличането на инвеститори, не е приоритет за част от Общински съвет- Разлог. Когато имаме реално, конкретно предложение, от него се бяга и отхвърля и се започва да се говори за неясни, бъдещи предложения. Няма нищо лошо да привлечем и нови инвеститори, защото землището на община Разлог не се изчерпва с тези 736 дка, а е с достатъчно голяма площ и има достатъчно общински и частни земи, които да бъдат предложени за реализиране на проекти и от други инвеститори. Едното по никакъв начин, не изключва другото”, обобщават от местната администрация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БЛАГОЕВГРАД:

Вандалска проява или опит за сплашване: Потрошиха кола с метален прът

Проучване за костенурки и змии заради АМ "Струма" в Кресненското дефиле: Никой не иска, АПИ дава повече пари

Собственик на магазин в Благоевград откри стара ръчна граната

Без аптека и лекар са жителите и гостите на Мелник

Благоевград отдели почти милион за приобщаване на ромите

Спешни медици протестират заради поредна проява на насилие към тях

Обвързаха кмет на голям град с Нотариуса: Кметът отговори подобаващо

4 години по-късно: Бившият кмет на Благоевград се завърна в ГЕРБ

Община Разлог и “МБАЛ- Разлог” набират средства за нов мамограф

Обраха офис на кабелна телевизия в Благоевград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com