Оставиха в ареста обвинения за ракията-убиец от Якоруда

6518
Оставиха в ареста обвинения за ракията-убиец от Якоруда
Снимка: iStock/Guliver

Обвиненият в продажба на отровната ракия в Якоруда е задържан под стража. Това съобщиха от Апелативна прокуратура – София.

Днес, 29 септември, съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Благоевград и взе мярка за неотклонение "задържане под стража" на обвиняемия Тайфи Мекльов за опасен за здравето алкохол. Той беше привлечен за извършено тежко умишлено престъпление против народното здраве - чл. 350 ал. 3, вр. ал. 1 НК, вр. чл. 26 НК.

Пети човек почина след консумация на ракията-убиец от Якоруда

Още един мъж почина след консумация на отровната ракия в Якоруда, съобщиха от МБАЛ Благоевград, предаде "Фокус". Това е 40-годишн...

Още преди старта на делото Мекльов опита да се оневини като обвини за инцидента 37-годишния Вайдин, който почина след натравяне в събота. 46-годишният мъж твърди, че именно починалият е донесъл ракията, от която празнуващата компания са пили, предаде кореспондентът на Actualno.com в Благоевград.

Решението на Окръжен съд – Благоевград може да се обжалва пред Софийски апелативен съд.

Припомняме, че Тайфи Мекльов е обвинен в това, че на 25 и 26 декември 2015г. в гр. Якоруда, при условията на продължавано престъпление, е продавал питие, предназначено за общо ползване - алкохолна напитка общо 6 литра, в което са попаднали опасни за здравето вещества - метилов алкохол, като от деянието му е последвала смъртта на четири лица- В. М.,С. М., С. Г. и М. К.

Пред органите на реда Тайфи Мекльов признал, че не е правил ракията, а я бил купил от Петрич и след това я препродал на хората от Якоруда

Лекари: Отровна ракия т.е. метанол се лекува с чист алкохол

Още един човек е постъпил на лечение в МБАЛ Благоевград след случилото се в Якоруда. Става въпрос за 26-годишен мъж, който сам е потърс...

Днес обаче ракията-убиец взе пета жертва, съобщиха от МБАЛ Благоевград. Това е 40-годишният Рефат Тупев от Якоруда. Той бе приет в критично състояние, изпаднал в кома.

По-рано пъл стана ясно, че девети човек от град Якоруда беше ранспортиран към благоевградската болница със симптоми на отравяне с метилов алкохол.

Общият брой на натровилите се от напитката е 13 души, четирима от които починаха на 27 декември.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Благоевград