Отпушиха едната тапа на Е-79 при Благоевград

6917
Отпушиха едната тапа на Е-79 при Благоевград

Днес бе пуснат един от новите мостове на Е-79 край Благоевград, така бе отпушена една от двете тапи на главния път и сложен край на продължилото почти година заобикаляне на изхода на Благоевград в посока Дупница при разклона за село Бараково,  БГНЕС .

Заобикалянето се налагаше заради строителството на ЛОТ-2 на АМ "Струма" –Дупница-Благоевград. Към 16 часа днес бе положен асфалт на последния 20-метров участък. Като за последно се образува пак тапа, тъй като заради асфалтирането движението по моста се извършваше само в едната лента. Сигналисти пропускаха на етапи трафика. Утре ще бъде положена хоризонталната маркировка, което също ще причини временни затруднения на трафика по основната пътна артерия в югозапада.

Катастрофа затвори Е-79

Главен път Е-79 е затворен двупосочно между Дупница и Кочериново поради катастрофа, предаде Агенция "Фокус". Причината е сблъсък между...

До края на седмицата ще бъде отпушена и втората тапа край Благоевград, тази при Шарков чифлик. Там също бе изграден мост, намиращ се срещу двата тунела на АМ "Струма". Забавянето в пускането на моста, който бе асфалтиран преди две седмици, е заради разликата в нивата на моста и старото трасе на Е-79. Мостът е около 1.50 метра по-висок от стария път, което налага постепенно снижаване чрез насип и асфалтиране.

Трасето на автомагистралата на излизане от тунелите ще мине под моста, така ще бъде и при разклона за Бараково. А 34-километровият участък на АМ "Струма" между Дупница и Благоевград трябва да бъде завършен до края на месец октомври.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com