Подновено е издирването на избягалата вълчица в Благоевград

5500
Подновено е издирването на избягалата вълчица в Благоевград
Снимка: iStock/Guliver

В 9 часа тази сутрин беше подновено издирването на избягалата от клетката си вчера 8-месечна вълчица от зоопарка в Благоевград. Вратата на клетката бе отворена, за да се прибере малкият хищник.

„Три екипа подновиха издирването на избягалата вълчица, малка е вероятността да е напуснала района на зоопарка. Не открихме дупки в оградата на голямата клетка, най-вероятно 8-месечното вълче е прескочило оградата”. Това каза през БГНЕС тази сутрин директорът на зоопарка д-р Крум Попниколов.

Все още не е заловен избягалият от зоопарка в Благоевград вълк

Разширихме периметъра в който издирваме 8 месечния вълк, избягал от клетката си. Това каза Крум Попниколов, директор на благоевградския...

Трите екипа от 10 души издирват укриващия се от вчера 8-месечен хищник, включващ служители на зоопарка, на отдел „Сигурност и обществен ред” към Община Благоевград и доброволци от аварийно-спасителния отряд към Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Клетката на вълците се намира в най-горния край на зоопарка, тя включва и голяма оградена площ сред боровите дървета, в която семейството от три вълка се чувства най-близо до естествената си среда. Именно от голямата клетка с висока над 3 метра ограда е избягало 8-месечното вълче. Тази сутрин вратата на голямата клетка бе отворена, за да се прибере сама избягалата хищничка. Родителите й тази сутрин предпочетоха да се крият в малката клетка, където спят.

В района на зоопарка, където се предполага, че се крие вълчицата, обикаля стрелец с пушка и упойващи стрели. Упойката държи хищниците около час. Досега обаче по избягалата вълчица не е стреляно, тъй като се укрива добре – ако, разбира се, не се е измъкнала през някоя дупка на оградата около целия парк.

 

Вълкът от зоопарка в Благоевград избяга

Вълк избяга тази сутрин от зоологическата градина в Благоевград. Служителите на зоопарка, намиращ се в местността Ловен дом над гра...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com