През уикенда и пешеходци няма да преминават през ГКПП "Илинден - Ексохи"

7405
През уикенда и пешеходци няма да преминават през ГКПП "Илинден - Ексохи"

През уикенда ще бъде преустановено и движението на пешеходци през граничен пункт "Илинден - Ексохи". Това съобщиха представители на контрапротестиращите български превозвачи.

Мярката ще влезе в сила утре сутринта, но не е ясно докога ще важи. И днес пунктът е затворен за преминаване на всякакъв вид автомобили. Опашката расте.

Българските превозвачи: Блокадата остава – до Великден, до лятото

Блокадата на Кулата остава. Това стана ясно от срещата на ГКПП-Кулата между министър Ивайло Московски и заместник-областния управител н...

Вече има десетки леки автомобили, ТИР-ове и цистерни, които чакат да преминат. Община Гоце Делчев и днес осигури храна и вода за блокираните шофьори.

Пълна блокада има и на граничен пункт "Кулата - Промахон". Там вече пети ден не се пропускат никакви автомобили. Протестиращите са категорични, че ще вдигнат блокадата когато гръцките фермери махнат машините си от ГКПП-то и си тръгнат. Десетки леки коли и ТИР-ове остават блокирани на границата, посочва Topnovini.bg.

Въпреки това ситуацията е спокойна, заяви Вангел Цилев, представител на протестиращите превозвачи. Той допълни, че днес те ще се опитат да преговарят с гръцките фермери и предложи на "Кулата" да се сформира щаб. По непотвърдена информация, земеделците от южната си съседка вдигат блокадата в понеделник.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com