Проблем с някои от машините в Благоевград

1562
Проблем с някои от машините в Благоевград
Снимка: БГНЕС

Изборният ден започна спокойно в област Благоевград. В 8 ч. във всички общини изборният ден е започнал успешно. Това обявиха на брифинг в 9 часа днес Районната избирателна комисия, цитирани от БГНЕС.

"Имаме проблеми с някои от машините. Около 8 машини не са могли да започнат работа в началото на деня, а техниците вече преодоляват тези проблеми. В село Струма, в Кочан все още не е решен проблемът”, каза заместник-председателят на РИК1 Йордан Симонски.

Повредени машини на 10 места в страната

Технически проблеми са установени в 26 избирателен район - София област, предава БГНЕС. "Снощи в 11.30 са дошли машините в Драгоман и ...

През Деня за размисъл е имало разминаване в графиците за предоставяне на машините в секциите. Това налага машините да се доставят до 22 ч. Имало е и разминаване на машини между Горно Дряново и Хвостяне, който въпрос е решен.

Снощи пък техник на СИЕЛА е подал оплакване до РИК, че председателят на СИК в Сандански е отказал да приеме машината в 20 ч., защото все още бил на работа. Досега е имало жалба за унищожаване на плакати на ПП Българско лято в Благоевград в района на Поликлиниката. Анонимна жалба е подадена, че агитационните материали на ИТН не отговарят на изискванията.

От РУП-Гоце Делчев, е подаден сигнал до РИК, че в община Сатовча са се „появили“ 4 комисии, при условие, че на 4 април е била само една, което според сигнализиращия е нередно. „Председателят на СИК-Горно Краище – Анифе Коренарска, обявила, че няма се яви в ролята си на председател, защото няма машинно, а хартиено гласуване”. Проблемът, уточни Симонски, тече от две седмици и се отнася още за две секции в Гърмен и Белица. Не е ясно защо там няма машинно гласуване, въпреки че законът го разрешава. Председателят на СИК в Горно Краище е подала оставка.

„В жалба до Централната избирателна комисия и до Районна избирателна комисия – Благоевград Анифе Коренарска сигнализира, че по избирателен списък избирателите са над 300, при което следва да бъде осигурено машинно устройство за гласуване. „Липсата на машина за гласуване представлява грубо нарушение на изборните правила, съгласно Изборния кодекс. В други секции на територията на община Белица са осигурени по две устройства за гласуване”, пише в съобщението до медиите на ПП ГЕРБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БЛАГОЕВГРАД:

Вандалска проява или опит за сплашване: Потрошиха кола с метален прът

Проучване за костенурки и змии заради АМ "Струма" в Кресненското дефиле: Никой не иска, АПИ дава повече пари

Собственик на магазин в Благоевград откри стара ръчна граната

Без аптека и лекар са жителите и гостите на Мелник

Благоевград отдели почти милион за приобщаване на ромите

Спешни медици протестират заради поредна проява на насилие към тях

Обвързаха кмет на голям град с Нотариуса: Кметът отговори подобаващо

4 години по-късно: Бившият кмет на Благоевград се завърна в ГЕРБ

Община Разлог и “МБАЛ- Разлог” набират средства за нов мамограф

Обраха офис на кабелна телевизия в Благоевград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com