Салвадор Собрал взриви емоциите на публиката на финала на Банско джаз фестивал

1347
Салвадор Собрал взриви емоциите на публиката на финала на Банско джаз фестивал
Снимка: община Банско

Ефектен беше финалът на изключително силното тазгодишно издание на Банско джаз фестивал – Салвадор Собрал, който донесе победата на Португалия на Евровизия преди няколко години, певецът с ново сърце изнесе един незабравим концерт в края на финалната, осма вечер на фестивала, който за 25-та поредна година събира в едно Банско и джаза.

Неподправено артистичен, увличащ, заобиколен от чудесни музиканти, Салвадор Собрал представи една уникален концерт. Всичко имаше в този – и театралност, и нови музикални светове, които се разкиваха със всяка следваща песен, и разчупено сценично поведение - „затова не тъгувам за предишното си сърце, вече мога да не спирам да танцувам по време на концертите си“ казва Собрал.

Банско открива джаз фестивала през август

С призива „Всички в джаза!“ от 6 до 13 август в Банско ще се проведе най-престижния джаз форум в България – Междунаро...

Дори „Облаче ле бяло“, към която Салвадор Собрал премина много елегантно от красива своя балада, която изпълни, акомпанирайки си сам на рояла. Всички на пощада в Банско пяха с него, и всички зрители бяха на крака и не спираха да ръкопляскат след финала на песента.

Имаше и още една специална изненада за публиката (сред която Салвадор Собрал често слизаше да общува) – за очакваното от всички изпълнение на песента, с която спечели Евровизия, той покани на сцената три млади български певици – Яница, Александрина и Ивана, с които заедно изпя Amar Pelos Dois. Това беше една удивителна възможност за тях и това показа колко важна и успешна се оказа Джаз академията в рамките на фестивала в Банско. Защото именно по време на уъркшопа, който изнесе Салвадор Собрал, той се впечатли от високото ниво на младите участници и от факта, че знаят неговата песен на португалски и съвсем спонтанно предложи да изпеят песента вечерта на голямата сцена.

Цялата история на последната вечер на Банско джаз фест обаче започна с … благосклонността на времето, защото при 70-процентна вероятност за дъжд вечерта, той се „изваля“ през деня и спря точно за началото на концертите. Начало, което бе поставено от представителния Гвардейският духов оркестър под диригентството на Ради Радев с една многоцветна програма, която много се хареса на многобройните зрители, за поредна вечер изпълнили централния площад на Банско. 

С рекорден брой посетители завърши Банско джаз фестивал 2021

С рекорден брой посетители завърши последният концерт от осемдневната програма на тазгодишния Банско джаз фест.  Десетките желаещи...

И така, 25-ият джаз фестивал в Банско вече е в историята. Дните вече няма да започва с концерти в парка на младежката сцена, да продължават с Джаз академията, джаз точките по улица „Гоце Делчев“, притихналата в очакване публика, която скача на крака при всяка демонстрация на висока класа в джаза, няма я голямата сцена на площада и непосредственото джаз общуване по време на джем сешъните (където, между впрочем, се отбиха и свириха всички големи имена от програмата) – ще ги има отново в началото на август 2023. Остават обаче емоциите, спомените и историите за разказване, незабравимите мигове от тези осем фестивални вечери с богата международна програма и български акценти, които с нищо не отстъпваха на гостуващите звезди.

Банско продължава да бъде мястото, където джазът се чувства удобно и у дома си! До следващото издание на Банско джаз фест! С благодарности към публиката – десетките хиляди, които се стекоха на различните джаз локации в Банско, благодарение и на вас фестивалът е толкова специален.

Подробности за програмата и изпълнителите, следете на сайта на Банско джаз фестивал https://banskojazzfest.bg или на страницата във Facebook - www.facebook.com/BanskoJazz.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БЛАГОЕВГРАД:

Вандалска проява или опит за сплашване: Потрошиха кола с метален прът

Проучване за костенурки и змии заради АМ "Струма" в Кресненското дефиле: Никой не иска, АПИ дава повече пари

Собственик на магазин в Благоевград откри стара ръчна граната

Без аптека и лекар са жителите и гостите на Мелник

Благоевград отдели почти милион за приобщаване на ромите

Спешни медици протестират заради поредна проява на насилие към тях

Обвързаха кмет на голям град с Нотариуса: Кметът отговори подобаващо

4 години по-късно: Бившият кмет на Благоевград се завърна в ГЕРБ

Община Разлог и “МБАЛ- Разлог” набират средства за нов мамограф

Обраха офис на кабелна телевизия в Благоевград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com