X
 
 

Само 1 оферта отвориха за пътя Белица-Загражден, хората протестираха

1093 0
photo of Само 1 оферта отвориха за пътя Белица-Загражден, хората протестираха
Снимка: Областна администрация - Смолян
Само ценовата оферта на фирма "ИСА 2000" е отворена за пътя Загражден - Белица днес. Предложената цена е 3 406 500 лв. без ДДС, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Отварянето на офертите съвпадна с провеждания заради този обект протест до Юговското ханче, организиран от сдружение „Горди загражденци“. Десетки жители на населени места от община Баните, Смолян и Пловдив затвориха за десетина минути пътя Смолян-Пловдив в знак на протест срещу АПИ, защото твърде дълго им бави процедурата. Те смятат, че това лято трябваше по обекта вече да се работи. На практика обаче изпълнител още не е избран, а сме пред края на строителния сезон.

Автомобил падна в река край Разлог

Лек автомобил падна в река край Разлог, жената, която е шофирала, е пострадала, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона. Пътният инц...

Само един кандидат – „ИСА 2000“, е бил допуснат до отваряне на плика с предложена цена за извършването на проучвателно-проектантски работи и строителството на 7,5 км от път III-8611 Белица - Загражден от км 10+430 до км 18+000.

Ценовите предложения на останалите участници не са отворени. Мотивите ще бъдат посочени в решението и протоколите от работата на комисията, оценяваща офертите, съобщиха още от АПИ. 

Припомняме, че за обекта имаше първоначално подадени общо шест оферти. Останалите кандидати бяха: ДЗЗД „Ела инженеринг“ (с участници „Ела“ ЕООД и „Пътстрой“ ООД; „ПСТ груп“ ЕАД; „Галчев Инженеринг“ ЕООД; „Мегаинвест – холд“; ДЗЗД „АПП Белица“ (с участници „Агромах“ ЕООД и „Пътища Пловдив“ АД). 

Срокът за изпълнение на проекта е 365 календарни дни. С реализирането му ще се подобрят технико-експлоатационните характеристики на третокласния път, ще се осигури безопасност на движение, ще се намалят амортизационните разходи на превозните средства и времето за пътуване.

Една година, без никой да ѝ пречи, АПИ няма изпълнител за пътя Белица-Загражден

На 11 септември миналата година Агенция "Пътна инфраструктура" обяви инженерингова поръчка за третокласния път Белица – Загражден...

Пътят Белица – Загражден преминава през област Смолян. Третокласният път осигурява бърза връзка на жителите на селата Баните, Давидково и Загражден с област Пловдив и е алтернатива на път II-86 Пловдив - Асеновград.

Пределната стойност на обществената поръчка, обявена от АПИ, беше на стойност 3 785 000 лв. без ДДС.  

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Въпросите, които Слави трябва да зададе ...

Тази седмица политическата буря в България едва ли ще се успокоява, по-скоро ще се разразява с по-голяма сила. Със сигурност масло в ог...