Умишлено отрязани кабели доведоха до спиране на тока в центъра на Благоевград

3505
Умишлено отрязани кабели доведоха до спиране на тока в центъра на Благоевград
Снимка: БГНЕС

Умишлено отрязани кабели на уличното осветление са причината районът около площад „Македония” в Благоевград да остане без ток, съобщиха от Община Благоевград.

Рано тази сутрин екипи на фирмата по поддръжка са установили, че вандали са отрязали кабелите в таблата около „Моста на влюбените”, ул. „Цар Иван Шишман”, ул. „Антим I”, моста срещу Младежки дом. Веднага са предприети мерки за отстраняване на проблема, информира Topnovini.bg.

Кражба на кабели остави столичния квартал Ботунец без ток

Нагла кражба остави клиенти на ЧЕЗ без ток в кв. Ботунец в София тази нощ. Късно снощи неизвестни лица са нахлули във възлова станция &...

Това не е първото посегателство върху съоръженията. Обект на подобни прояви са и глобусите на лампите в Благоевград. Само за последните дни са изпочупени над 30 от тях.

„Периодично извършваме подмяна на глобусите, а през нощта вандали отново ги чупят”, каза инж. Румен Еленков, главен експерт „Инвестиционен контрол „Електро”. Той допълни, че до края на деня се очаква проблемът да бъде отстранен и токът да бъде възстановен.

Община Благоевград призовава жителите и гостите на Благоевград към отговорно поведение спрямо общинското имущество. Всеки гражданин може да сигнализира на органите на реда или на „Горещия телефон“ на общината 073/ 88 44 34 при нередности.

 

Заради кражби ЧЕЗ сменя 63 километра кабели в София

600 хил. лева е инвестицията за подмяна на кабели в подстанция "Студентски град" от страна на ЧЕЗ. Това заяви регионалният мениджър на ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com