Започва кампанията по пролетното почистване на Банско

1269
Започва кампанията по пролетното почистване на Банско

От днес започва кампанията по пролетно почистване в община Банско, която ще се проведе на 2 етапа до края на месец април, съобщиха от пресцентъра на Общината.

От 1 до 15 април Общинска администрация - Банско приканва всички жители на града да вземат участие и да почистят прилежащите пространства около своите домове, градини, тавани и мазета.

За събирането и извозването на отпадъците, ще бъде предоставена техника за организирано сметосъбиране на битовите отпадъци.

От Община Банско подчертават, че е необходимо жителите на курорта да изнесат събраните растителни, строителни и други отпадъци от градините и дворовете и да ги поставят на тротоарите пред домовете си в деня на обслужване на кофите за битови отпадъци.

За събраните от почистването строителни отпадъци от ремонтни дейности, земни маси и едрогабаритни отпадъци банскалии могат да се обърнат за заявки на тел. 0887001824.

Опашка за нова категоризация на хотели в Банско

Десетки хотелиери в курорта Банско трябва да подновят категоризацията на своите комплекси. Това важи и за много местни хора, които извъ...

В периода от 15 до 30 април се предвижда да започне поетапно машинно и ръчно метене на териториите за обществено ползване, улиците на града, почистване на регули, крайпътни терени и измиване на централната градска част, главните улици и площадите "Никола Вапцаров" и "Възраждане".

Предвижда се също почистване на зелените площи, местата около детските и спортните площадки, фонтана, градския парк и канавките, пише още "Дарик нюз".

"Приканвам съгражданите си да използват обявените дати, за да почистят домовете си от ненужни вещи и дворовете си от излишната растителност. Целта на кампанията ни е с общи усилия да направим заобикалящата ни среда и местата, където живеем и работим, по-приятни, както и да ограничим образуването на нерегламентирани сметища”, коментира кметът Георги Икономов.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com