12 книги, които задължително трябва да прочетете

71302
12 книги, които задължително трябва да прочетете

Повечето от нас предпочитат художествената литература в свободното си време. Нехудожествените произведения обаче също могат да ви дадат много - себепознание, вдъхновение, насока.

Днес решихме да ви препоръчаме 12 книги, с които е добре да обогатите библиотеката си.

4 причини да четем повече

Четенето е тайната към получаването на нови знания. То е портал към един друг, прекрасен свят. Но това не е всичко, което четенето мож...

1. „Яж, моли се и обичай” от Елизабет Гилбърт. За да намериш себе си се налага да направиш неща, които не си правил преди. Точно така постъпва Гилбърт, за да се спаси.

2. „Кратка история на времето” от Стивън Хокинг. За тези, които се вълнуват от проблемите за вечността, вселената и т.н., това е задължително четиво. От него са продадени над 10 милиона копия.

3. „Вторници с Мори” от Мич Албом. Тази книга отново е свързана с влиянието на медиите. Представен е епичен сблъсък на гледни точки между умиращ професор и някогашен негов студент.

4. „Собствена стая” от Вирждиния Улф. Макар да е есе на Улф с измислен разказвач и персонаж, тази нейна творба се счита за нехудожествена проза. Засяга проблемите на жените.

Книгите, които всяка жена трябва да прочете

Има книги, които прочитате набързо в самолета, после ги забравяте и никога повече не се сещате за тях. Има и други, които препрочитате ...

5. „Вторият пол” от Симон дьо Бовоар. Тази творба от 1949 г. е едно от най-ключовите феминистки четива. Понякога търпи критики заради липса на обективност.

Останалите книги ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги