12 стъпки към суровоядството

67909
12 стъпки към суровоядството
Снимка: Хермес

На 9 май излиза книгата „12 стъпки към суровоядството“ на Виктория Бутенко! След абсолютния успех на бестселъра „Енергични за цял живот“ в новото заглавие авторката разглежда ползите от консумацията на сурови храни за здравето и качеството на живот. Обърнато е специално внимание на зависимостта от обработени храни и на начините за преодоляването й.

В новата си книга Виктория Бутенко, авторка на бестселъра „Енергични за цял живот“, представя задълбочен анализ на ползите от консумацията на сурови храни. В „12 стъпки към суровоядството“ тя се позовава на последни научни открития, които допълва с примери от собствения си опит на веган и ръководител на семинари за суровоядство. Бутенко подробно разглежда и зависимостта ни към обработените храни и споделя личната си история с какви трудности се е сблъсквала, следвайки веганския режим на хранене. В „12 стъпки към суровоядството“ авторката помага на читателите да направят прехода от обработени към сурови храни. Тя предлага ценни съвети за формирането и поддържането на новия начин на живот и разглежда физическите, психологическите и духовните измерения на суровоядството.

С интересната научна информация, практически съвети и вдъхновяващи истории тази книга ще се превърне в настолно четиво за всеки, избрал суровоядството за начин на живот.

Виктория Бутенко е родена в Русия, но се мести със семейството си в САЩ през 1990 година. За съжаление Виктория, съпругът й и двете им деца страдат от различни тежки заболявания: остра форма на затлъстяване, хипертиреоза, ревматоиден артрит, астма, диабет, сърдечна аритмия. Специалистите дават на съпруга й – Игор, още 2 месеца живот и предупреждават Виктория, че сърцето й може да се предаде всеки момент.

На ръба на отчаянието, Виктория търси различни алтернативи и открива суровоядството като начин на живот. Тя чете, попива, осмисля новата информация. Един ден изхвърля всичките си готварски пособия, купува много пресни плодове и зеленчуци и започва нов живот.
    

Семейство Бутенко възвръщат здравето си и стават световноизвестни  преподаватели, „готвачи“ и писатели, известни като Суровоядото семейство. Виктория пътува по цял свят и споделя вдъхновяващата си история с хората. Канена е като лектор и участник в семинари за суровите храни в САЩ и Европа. Като се базира на най-новите открития в сферата на храненето, Виктория Бутенко разяснява предимствата на подобна диета, както и колко важно е да се консумират големи количества зеленолистни храни. Зелените смутита на Бутенко революционно променят представата за традиционното „здравословно хранене“.

Алпийския дневник на Сергей Герджиков

На 25 април излиза „Алпийски дневник“ на Сергей Герджиков! Книгата е изпълнена с приключенски дух, адреналин, екзотика и оп...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги