"Болката отляво" на Маргарита Петкова съперничи на световните бестселъри

31611
"Болката отляво" на Маргарита Петкова съперничи на световните бестселъри
Снимка: Персей

Красивото издание „Болката отляво“ (изд. „Персей“) на първата дама на българската поезия Маргарита Петкова се превърна в една от най-продаваните книги. Тя напълно се изчерпа в книжарниците за по-малко от месец, а тези, които не са успели да си я купят, продължават да я търсят, превръщайки я в едно от най-търсените издания на месеца.

Хубавата новина за тях е, че вече излезе нов тираж и книгата е вече в книжарниците.

Триумфът на кралица Марго

Кралицата на българската поезия Маргарита Петкова събра стотици почитатели на премиерата си Маргарита Петкова по категоричен начин...

Почитателите определиха изданието като „истинско бижу за всяка една библиотека“ - с красива твърда подвързия, цветни снимки и картини на Ралица Денчева, чиято „Мадона с нара“ е на корицата.

Томчето е селектирало най-хубавите стихове на най-голямата българска поетеса днес плюс няколко нови. Едновременно с това Маргарита Петкова разказва и за миговете и хората, които са вдъхновили тези творби, обичани от толкова много българи. Голямата тайна остава: Кой е реалният Иван от прочутото стихотворение и песен в изпълнение на Богдана Карадочева, превърнала се в химн на Ивановден.

Книгата „Болката отляво“ подсети и радиата, които отново завъртяха в ефира си едноименната песен в изпълнение на Васил Найденов, един от вечните български попхитове на всички времена.

Почитатели от многобройни кътчета на страната напират да се срещнат и да се докоснат до харизматичната Маргарита Петкова. Срещите с нея преминават при препълнени зали, аплодисментите дълго време не стихват, а колата, с която пътува, трудно може да поеме всичките цветя, с която я обсипват.

Руският гений Дмитрий Мережковски застава пред българския читател с "Любовта е по-силна от смъртта"

Италианските новели на писателя са вдъхновени от „Декамерон“ на Бокачо Прочутите италиански новели „Любовта е по-сил...

Независимо от постоянната си ангажираност Маргарита Петкова винаги е готова да откликне на поканите, защото читателската любов и признание я зареждат с много положителна енергия.

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги