Четири нови пиеси на Иво Сиромахов излизат в общ сборник

5307
Четири нови пиеси на Иво Сиромахов излизат в общ сборник
Снимка: Сиела

Новата книга на известния сценарист и драматург Иво Сиромахов –„Любовни истории” (ИК „Сиела”), излиза в навечерието на празника на любовта и виното, за да ни предложи нова порция гарантиран смях. Изданието съдържа четири нови пиеси – „Клюки”, „Правителство”, „Български разкази” и „Любовни истории”, последната от които дава и името на сборника. Изцяло в стила на автора, и четирите текста са своеобразни иронични интерпретации на нелепата българска действителност.

След фурора, който направи през 2015 г. с романа „7 жени” и книгата „За мен е чест” (в която Слави Трифонов проговори за първи път от години насам извън ефир), 2016-а се очертава също толкова продуктивна за видния сценарист и писател Иво Сиромахов. През идните месеци се очакват три коренно различни негови книги (сборник с пиеси, роман и книга с приказки), а първата от тях – „Любовни истории”, вече е факт.

Нова кулинарна книга от авторката на "Шоколад" Джоан Харис

Зимата постепенно ни напуска, но февруари е обичан заради най-топлия празник, който познаваме – Св. Валентин. Независимо откъде м...

В характерния си стил Сиромахов поглежда на българското злободневие през призмата на хумористичното, за да ни подкани да се посмеем на различни нелепи ситуации и персонажи и в четирите пиеси в сборника „Любовни истории”. Комедиите на популярния сценарист и драматург се играят на много български сцени, а спектакълът „Операцията” (под режисурата на Борис Панкин) вече трети сезон продължава да пълни салона на столичния Сатиричен театър „Алеко Константинов”. В „Любовни истории” авторът представя четири нови пиеси – „Клюки”, „Правителство”, „Български разкази” и „Любовни истории” – иронични интерпретации на българската действителност, която – според Сиромахов, е поносима единствено ако я възприемем с насмешка.

Освен неизменна част от екипа на Шоуто на Слави Иво Сиромахов е автор на политически фейлетони, както и на 14 книги, сред които „BG дневници и нощници – създателите”, „Моят таен любовен живот”, сборникът с пиеси „Българско криминале” и др.

 

 

Продължението на "Алената кралица" - вече в нетърпеливите ръце на феновете

Никой не се усъмни, че продължението на „Алена кралица” от Виктория Айвярд ще бъде сред най-очакваните книги на изминалата ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com