Дванайсет коледни дни с героите на Роалд Дал

1940
Дванайсет коледни дни с героите на Роалд Дал
Снимка: Издателство "Ентусиаст"

С бляскаво-сладки рецепти за празнично пиршество, с хитри закачки, с невероятни коледни активности и духовити шеги, които ще разсмеят дори Дядо Коледа, новата книга на Разказвач №1 поднася всичко, от което се нуждаят малчуганите за една много весела Коледа. Особено по-непослушните. „Дванайсет коледни дни с героите на Роалд Дал“ идва от издателство „Ентусиаст“ в навечерието за празниците и включва остроумни приключения с най-обичаните персонажи на британския писател.

Съпроводена с емблематичните илюстрации на Куентин Блейк, всеки ден книгата изненадва малките читатели с ново предизвикателство, което гарантирано ще ги изпрати в Списъка с непослушни деца. Те могат да приготвят сезонни рецепти, сред които пай с шоколад и брюкселско зеле и празничната бъбалогазоза на ГДВ, да прочетат наръчника на семейство Тъпашки какви пакости да сътворят на Коледа и да си направят своя собствена Бисквитена шоколадова фабрика!

Но освен редица кулинарни изпитания, малчуганите имат за вършене още куп задачи с рисуване, оцветяване и разплитане на дяволити загадки:

Приспивни песни за феи и чудовища (ВИДЕО)

Всяко дете обича да заспива, докато му пеят сладка приспивна песен. Децата на таласъмите, великаните, водните духове, троловете и феите...

Да направят венец от вещерски ръкавици;

Да измислят злокобни коледни късметчета;

Да нарисуват плетена шапка с формата на елха или шал с блещукащи лампички на коледните костенурки;

Да съставят остроумни коледни изречения заедно с Матилда;

Да помогнат на Огромния крокодил да изготви специален коледен списък с тайни планове и подмолни номера.

Какво е да живееш в семейство на мормони?

След като беше продаден в тираж от 4 милиона екземпляра в над 45 държави и получи редица литературни награди, вълнуващият мемоар на Тар...

Роалд Дал е прочут с фантастичните си пародии на традиционни стихчета и приказки. Тази книга представя част от неговите „оплетени“ истории и провокира децата да създадат свои.

Десет процента от авторското възнаграждение от „Дванайсет коледни дни с героите от Роалд Дал“, както и от всички останали книги на писателя, отиват в благотворителната фондация „Роалд Дал“. Организацията подпомага различни каузи, сред които наемане на медицински сестри за специализирани грижи, осъществяване на образователни програми и отпускане на парична помощ за нуждаещи се семейства.

Роалд Дал е британски писател-хуморист от норвежки произход, известен с късите си разкази с неочакван край и произведенията си за деца. Когато е само на 4 години, умират сестра му и баща му. През Втората световна война участва като пилот. На 19 септември 1940 г. самолетът му се разбива и той е тежко ранен. За известно време губи зрението си. В началото на 1942 г. Роалд Дал се възстановява и се връща на бойното поле като пилот.

Женен е за американската актриса Патриша Нийл от 1953 до 1983 г., с която имат пет деца. Две от тях умират при трагични обстоятелства. Автор е на книги за деца като „Чарли и шоколадовата фабрика“, „Вещиците“, „ГДВ“, „Вълшебният пръст“, „Семейство Тъпашки“, „Фантастичният господин Фокс“, „Дани – шампион на света“, „Костенурке, костенурке“, а също и за възрастни – на романа „Моят чичо Осуалд“, „Разкази с неочакван край“ и др. Писателят е един от най-четените и превеждани автори в световен мащаб. Книгите му печелят редица награди, а много от произведенията му са филмирани.

Роалд Дал умира на 74-годишна възраст, през 1990 г., от рядка болест, наподобяваща левкемия. За мото на своя живот писателят избира: „Моята свещ гори и от двата края и едва ли ще изкара до края на нощта. Но на моите зложелатели и на приятелите ми тя дава прекрасна светлина“. В негова чест са създадени фондация и музей на името на автора. Рождената дата на писателя – 13 септември – е обявена за Световен ден на Роалд Дал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КНИГИ:

В мрежата на "Паяка" - Ларш Кеплер представя злодей, по-брутален от всякога

Световноизвестният художник Кантен Гребан посвети прочувствена илюстрация на българските читатели (СНИМКИ)

Чудовищата са реални в "Децата на хълма" от Дженифър Макмеън

Ново издание на абсолютния бестселър на майстора на психотрилъра Себастиан Фитцек - "Терапията"

Излезе "Нож" на Салман Рушди: Първата му творба след нападението (ВИДЕО)

Наградиха писателката Елфриде Йелинек с почетен френски орден

Албанският писател Григор Бануши пристига за премиера (СНИМКА)

"Чудните приказки на баба. В градината" – пролетен букет от очарователни истории

Роден е Джеймс Енсор, белгийски художник

Дж. К. Роулинг: Няма да простя на Радклиф и Уотсън, че подкрепят транс хората

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги