Хитовият трилър "Всичко, което искаш да бъда" вече на български

2466
Хитовият трилър "Всичко, което искаш да бъда" вече на български
Снимка: Издателство "Ентусиаст"

Една зловеща история в стил „Туин Пийкс“ достига за първи път до българските читатели от издателство „Ентусиаст“. „Всичко, което искаш да бъда“ на американската писателка Минди Мехия е безпощаден психологически трилър, който бързо след излизането през 2017 г. се превърна в бестселър не само в САЩ, но и по света. Неслучайно сп. „Пипъл“ определя романа като „трилър сензация“, а в. „Уолстрийт джърнал“ го нарежда в класацията за най-добрите нови мистерии.

Книгата започва с изповедта на Хети Хофман – обичано от всички в малкия град Пайн Вали осемнайсетгодишно момиче. През целия си живот Хети се превъплъщава в различни роли – на перфектната дъщеря, вярната приятелка, талантливата актриса, красавицата, любимата ученичка. Тя се превръща във всичко, което останалите искат и виждат у нея. Но никой не знае коя е всъщност, никой не подозира, че накрая Хети ще изиграе най-трагичната си роля. Докато един ден мъртвото ѝ тяло не е открито до изоставения хамбар на брега на местното езеро.

Слушай своето тяло - твоят най-голям приятел на земята

Лиз Бурбо посвещава живота си на стремежа да преодолява собствените си ограничения и да споделя своите открития с широката публика. С о...

За жестокото престъпление се преплитат зловещи мотиви и теории. Над убийството тегне едно проклятие, едно мистериозно наказание и едно злобно желание да се отнеме самоличността на жертвата, което за някои убийци е по-важно дори от живота ѝ.

Действието в романа се разгръща през погледа на трима разказвачи – на Хети, на шерифа на града и добър приятел на семейство Хофман Дел Гудман, който е решен на всяка цена да открие виновника, и на Питър Лънд – новия учител по английски език в гимназията на Пайн Вали, който се опитва да спаси последните останки от пропадащия си брак.

Предизвикателен и до болка проницателен, „Всичко, което искаш да бъда“ размива границите между невинността и отговорността, между истината и заблудата. Романът провокира много въпроси: до какво води любовта – до себеоткриване или саморазрушение; кога умираме, кога убиваме и можем ли да избягаме от демоните. Дори от онези, скрити в самите нас.

Минди Мехия е родена в предградията на малък град в окръга Туин ситис, Минесота – щата, в който учи, живее и работи през целия си живот. Мехия пише предимно романи, но създава и къси разкази, които са публикувани в няколко антологии и литературни списания.

Кои са жените, покорили Ориента за първи път?

Техните истински истории разказва Кристина Морато в „Дамите от Ориента“ Седем смели жени изоставят лукса и удобствата на з...

Дебютният ѝ роман е „Пазачът на драконите“. Втората ѝ книга – трилърът „Всичко, което искаш да бъда“ – бързо се превръща в бестселър не само в САЩ, но и отвъд океана.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КНИГИ:

От Норвегия идва литературният шедьовър "Последните ласки", който те кара и да се смееш, и да плачеш

Евгения Чаушева от Actualno.com е номинирана за "Рицар на книгата"

В мрежата на "Паяка" - Ларш Кеплер представя злодей, по-брутален от всякога

Световноизвестният художник Кантен Гребан посвети прочувствена илюстрация на българските читатели (СНИМКИ)

Чудовищата са реални в "Децата на хълма" от Дженифър Макмеън

Ново издание на абсолютния бестселър на майстора на психотрилъра Себастиан Фитцек - "Терапията"

Излезе "Нож" на Салман Рушди: Първата му творба след нападението (ВИДЕО)

Наградиха писателката Елфриде Йелинек с почетен френски орден

Албанският писател Григор Бануши пристига за премиера (СНИМКА)

"Чудните приказки на баба. В градината" – пролетен букет от очарователни истории

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com