Изкуството на предимството

36868
Изкуството на предимството
Снимка: Инфодар

„Изкуството на предимството” - интерпретация върху древния трактат „Тридесет и шест стратегеми”, представя нов поглед върху възможните начини за влияние, както и за придобиване и запазване на преимущество над конкуренцията. Стратегемите развиват въображението ни в посока създаване на успешни иновативни стратегии за успех в бизнеса в условията на нарастваща конкуренция.

Преди повече от две хиляди и петстотин години военните и политическите умове в Китай започват да обмислят наука за стратегиите, като обединят знанията си в няколко универсални принципа – тридесет и шест стратегеми. Стратегемите се оказват също толкова ефективни в съвременния бизнес, колкото са били и в древното китайско военно дело. Бизнесът, също като политиката и живота сам по себе си, се базира на принципите за власт и оцеляване.

"Белова" на Сергей Лукяненко

„Човек – това всъщност е съдбата. Винаги има нещо, което си способен да промениш. Но има и неща, които никога няма да извър...

Кайхан Крипендорф предлага задълбочен анализ за бизнес взаимоотношенията и конкурентните предимства в условията на глобализация. Книгата е съкровищница от подходящи тактики за успешния мениджър и бизнес стратег.

Кайхан Крипендорф е експерт по иновативни бизнес стратегии и автор на четири книги, както и на един от най-популярните блогове FastCompany.com. Придобил е МВА от Колумбийския университет и Лондон бизнес скул. Преди това Крипендорф е завършил бакалавърска степен по финанси в бизнес училището „Уортън” и по инженерни науки, също в Университета на Пенсилвания. Редовно участва в предавания на Fox Business, National Public Radio, Bloomberg Businessweek, Bloomberg Radio. Живее в Гринуич, Кънектикът със съпругата си и трите си деца.

„Прилагайки древната източна мъдрост в модерния бизнес, книгата на Крипендорф дава на западните мениджъри стратегии за постигане на успех”
            - Марк Макнийли, автор на „Сун Дзъ и изкуството на бизнеса”

Кои са седемте смъртни гряха на остаряването?

Тази книга представя, възможно най-­опростено, биологичните детайли на човешкото остаряване и реалистичните перспективи за справяне...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги