Жената на авиатора

91581
Жената на авиатора
Снимка: Хермес

Двадесет и една годишната Ан, дъщеря на американския посланик в Мексико, прекарва по-голямата част от живота си в сянката на баща си и красивата си по-голяма сестра. Тя е възпитаничка на престижния университет „Смит“ и тайно мечтае за писателска кариера. Баща й поканва любимеца на Америка, полковник Чарлс Линдберг, да им гостува за коледните празници. Младият авиатор извършва първия полет без кацане над Атлантическия океан. Невероятното постижение го превръща в герой и му спечелва обожанието на целия американски народ. Очарована от славата и величието му, Ан смята, че именитият пилот дори не я е забелязал. Но греши.       

Чарлс е привлечен от деликатността и скромността на Ан, която се влюбва в него. Само няколко месеца след първата им среща той й предлага брак. Сватбата им превръща Ан в знаменитост, чийто личен живот е от огромен интерес за медиите. Тя става първата жена пилот на безмоторен самолет в Америка и дясна ръка на Чарлс, с когото се впускат в незабравими приключения. Въпреки големите си лични постижения, Ан остава в сянката на Линдберг, който постепенно се отдалечава от нея.

Нещо се случи

Нито една домашна библиотека не е пълна, ако в нея липсват книгите, издържали проверката на времето. Това са творбите, превърнали се в ...

На петдесет години Ан изпитва потребност да бъде нещо повече от жената на авиатора и майка на шестте му деца. Тя осъзнава, че животът предлага неограничени възможности за промяна и щастие. И че никога не е късно да извоюваш независимостта си.

Мелани Бенждамин е родена в Индианаполис, щата Индиана. Като малка мечтае да стане световноизвестна актриса и да спечели Оскар. Завършва местния университет и започва работа в театъра. Там среща бъдещия си съпруг и двамата се преместват в Чикаго. Посвещава времето си на театъра и отглеждането на двамата си сина. На тридесет и седем години Мелани осъзнава, че никога не е късно да промениш живота си и започва работа като журналист. В продължение на години пише статии за регионални вестници и списания преди да се осмели да създаде първия си роман - история, вдъхновена от действителни случаи и личности. Истински успех обаче постига с третия – „Жената на авиатора“, който още с появата си попада в класацията за бестселъри на „Ню Йорк Таймс“. Докато извършва проучванията си за романа, авторката си дава сметка колко малко хора са запознати с истината за живота на Ан Линдберг. Това я мотивира да разкаже историята й и да открехне завесата на брака й с любимеца на Америка Чарлс Линдберг.

Днес Мелани Бенджамин живее в Чикаго със съпруга си и двамата им сина. В свободното си от писане време обича да чете, да се разхожда сред природата и да поддържа градината си.

Книга първа от трилогията "Легендата"

Постапокалиптична Америка е разделена на две части: републиката и колониите, които воюват помежду си. Петнадесетгодишният Дей е най-и...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги