Леонардо да Винчи и Николо Макиавели в търсене на сериен убиец

12394
Леонардо да Винчи и Николо Макиавели в търсене на сериен убиец
Снимка: Ентусиаст

„Ентусиаст“ публикува историческия трилър „Злата воля на Фортуна“ от Майкъл Енис

Тази пролет „Ентусиаст” публикува историческия трилър „Злата воля на Фортуна” от Майкъл Енис. Издаден за първи път през 2012 г., до момента романът е преведен в 12 страни. „Енис показва няколко слоя на автентичност. Книгата е шеметна комбинация от „Шифърът на Леонардо“, политиката на Борджиите и „Мълчанието на агнетата“. Мисля, че това е „От местопрестъплението: Италия“ около 1502 г. с Макиавели като детектив и психолог и Да Винчи като първия в историята съдебен патолог“, споделя Кристиан Дюшато от CNN.

Виелица

Какъв е този странен боливийски вирус, който причинява епидемия в руско село? Откъде са се взели в снега насред полето и в гората тези ...

Вихрушка от интриги, машинации и любов, политическа и религиозна поквара – това е Ренесансът в Италия през XVI в. Безскрупулният херцог Чезаре Борджия, също толкова безпощадният му баща – папа Александър VI, брилянтният военен инженер и художник Леонардо да Винчи и небезизвестният философ, държавник и историк Николо Макиавели са в центъра на събитията.

Заобиколен от интриги и жени, животът на Родриго Борджия, или папа Александър VI, по никакъв начин не съответства на живота на духовник. Съдбата го дарява с няколко синове, но му отнема любимия – Хуан, който е гласен и за наследник на влиятелната фамилия. Събитията около смъртта на Хуан са твърде подозрителни. Папа Александър VI принуждава куртизанката Дамиата да научи повече за смъртта на Хуан. Грешката ѝ обаче е, че се забърква с неправилното семейство и така се превръща в пешка на игрите на друг от синовете на папата – Чезаре.

Смъртта на Хуан е и част от серия брутални убийства. Загадките растат право пропорционално с броя на труповете. В търсене на отговори съдбата среща Дамиата с Николо Макиавели и Леонардо да Винчи. Този уникален тандем от ексцентричен инженер и млад философ с новаторско мислене се впуска в лабиринт от интриги, конспирации и страсти, за да разгадае убийствата. Макиавели и да Винчи са изправени пред новото лице на злото, но няма да се спрат пред нищо, докато не открият истината.

„Злата воля на Фортуна” е истински шедьовър, изцяло базиран на исторически събития, който разкрива зашеметяващи тайни от миналото. Леонардо да Винчи и Николо Макиавели обединяват сили в изключителен исторически трилър и неусетно пренасят читателя в една отминала и вълнуваща епоха.

Линдберг. Приключенията на мишлето летец

Една рискована стъпка на мишлето, но огромен скок за авиацията! Торбен Кулман е роден през 1982 г. в Золинген, Германия. Следва Рисува...

За Майкъл Енис

Майкъл Енис завършва история в Бъркли, Калифорния. Преподава история на изкуството в Университета в Остин, Тексас. Текстовете му, вариращи от такива на военна тематика и национална политика до изкуство и архитектура, са отличени с няколко национални награди, включени са в учебната програма на Военната академия в Уест Пойнт и са публикувани в редица книги и списания като „Ескуайър“, „Тексас Мънтли“ и др.

Освен автор на „Злата воля на Фортуна“ Майкъл Енис е автор и на други много популярни исторически романи като „Byzantium“ и „Duchess of Milan“.


Къде си, Бернадет

Бернадет Фокс е известна. За нейния съпруг – гуру от „Майкрософт“, тя е безстрашно отстояващ мнението си партньор; за...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com