Можем ли чрез силата на мозъка да преобразим живота си?

46420
Можем ли чрез силата на мозъка да преобразим живота си?
Снимка: Изток-Запад

Как да постигнем щастие и благоденствие посредством връзката ум-тяло и да получим достъп до просветения мозък, който е изходната точка към свободата и блаженството показват известният индийски лекар и мислител Дипак Чопра и Рудолф Е. Танзи в съвместната си книга „Свръхмозъкът“ (ИК „Изток-Запад“).

Човешкият мозък е съставен от приблизително сто милиарда нервни клетки, които образуват един трилион, дори квадрилион връзки, наречени синапси. Тези връзки са в динамично състояние и постоянно се променят в отговор на заобикалящата ни среда – нашият мозък обяснява и създава света, в който живеем. Всичко, което усещаме чрез сетивата си (зрение, слух, допир, обоняние, вкус) и което преживяваме (тъга, страх, любов, радост, щастие), е такова, каквото е, благодарение именно на нашия ум. За да разгърнем пълния му потенциал, ние трябва да се научим да го използваме по нов начин – да действаме едновременно като ръководители, изобретатели, учители и потребители на своя мозък.

Родопските говори - неиздаван труд на проф. Любомир Милетич

Любомир Милетич (1863-1937) е един от най-видните български учени филолози и обществени деятели в следосвобожденска България. Роден в Щ...

Базирайки се едновременно на най-новите изследвания и на важни духовни прозрения, „Свръхмозъкът“ (с подзаглавие „Освободете необузданата сила на ума си, за да постигнете добро здраве, щастие и духовно благоденствие“) на Дипак Чопра и Рудолф Е. Танзи разсейва някои от широко разпространените митове за мозъка, които ограничават неговия потенциал. Мозъкът ни е в състояние да се лекува и да се променя по абсолютно удивителен начин и достигайки до една нова връзка с него, ние можем да преобразим своя живот до неузнаваемост, твърдят Чопра и Танзи.

Свръхмозъкът“ е своеобразен наръчник, с помощта на който можем лесно да постигнем тъй бленуваното пълно щастие. Книгата показва на достъпен език как:

-  да използваме мозъка си, вместо да позволяваме той да ни използва;

- да живеем, поддържайки ума си напълно здрав;

-  да намалим рисковете, съпътстващи стареенето;

"Градска готика" – първата книга с интерактивна корица в България

Зловещи подземия, страшни тайни и смъртоносни капани изпълват страниците на напрегнатата „Градска готика” (ИК „Изток-...

- да достигнем до просветения мозък, който е отправната точка към свободата и блаженството;

- да се справяме с разнообразни проблеми – от наднормено тегло до депресия;

-  да постигнем щастие и благоденствие посредством връзката ум-тяло...

Чопра е известен индийски лекар и мистик. Автор е на редица издания (много от тях преведени и на български език), едно от които е „Седемте духовни закона на йога“ в съавторство с Дейвид Саймън. Танзи пък е професор по неврология и оглавява т. нар. Alzheimers Genome Project. В „Свръхмозъкът“ Чопра пише: „Мозъкът е не само най-великият дар на природата, но и входът към неограниченото бъдеще, в което можете да започнете да живеете сега.

Елисавета Багряна – поетеса, която си играе със стихиите

Излезе книга за живота и творчеството на Елисавета Багряна – една от най-известните и противоречиви личности в поетичната ни исто...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com