Нова онлайн платформа подкрепя съвременното българско слово

1730
Нова онлайн платформа подкрепя съвременното българско слово
Снимка: "България без край"

Преди дни бе създадена нова онлайн платформа, чиято основна цел е да подкрепя съвременното българско слово и да работи за културното обединение на всички наши сънародници, независимо от точката на света, в която се намират.

“България без край” е обещание за свързаност между новите български автори и подкрепящите ги читатели. На сайта на платформата ще можете да откриете качествени текстове в най-различни жанрове, формати и стилове - от любовни стихотворения и фантастични разкази, до фейлетони и публицистични материали. Платформата може да бъде последвана във Facebook и Instagram.

Атанас Янев, съосновател и редактор на “България без край”, споделя: “Идеята ни е да предложим един различен пазарен принцип, а именно - индивидуална монетизация на съвременни български авторски произведения. Това означава, че авторите могат да подберат свои творби и да ги изпратят на bgbezkrai@gmail.com. В случай, че предоставените от тях материали отговарят на условията за допустимост и редакционната политика на екипа ни, които са описани подробно в отделни страници на нашия сайт, започваме съвместна работа. Ние поддържаме авторите с редакторски, хостинг, маркетинг и визуални услуги за тяхната творба. На платформата се качват безплатно като въведение до 20% от съдържанието на съответното произведение, а останалите 80% читателите могат да закупят за безсрочно ползване. Ако така бъдат генерирани приходи за конкретното произведение на конкретния автор, той или тя получава до 80% от тяхната нетна стойност”. 

По този начин онлайн платформата насърчава авторите да отделят време и да създават качествено, смислено и непреходно ново българско слово. “България без край” осигурява дигитална трибуна и евентуална възможност за получаване на определени финансови възнаграждения на българоговорящи и пишещи на български език автори, без значение къде се намират по света. Така авторите са удовлетворени и имат стимул да пишат, а читателите – да се наслаждават на българска литература с висока художествена стойност. 

“Готови сме по всяко време да си сътрудничим с най-различни партньори. Дали сме възможност и на хората, които иска да ни подкрепят директно, да го направят чрез Патреон. Също така, за онези от тях, които проявяват интерес, в социалните мрежи редовно публикуваме и актуална информация около платформата ни, нашите произведения и автори. Ние вярваме, че има смисъл и нужда от нейното съществуване и развитие", завършва Атанас Янев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КНИГИ:

От Норвегия идва литературният шедьовър "Последните ласки", който те кара и да се смееш, и да плачеш

Евгения Чаушева от Actualno.com е номинирана за "Рицар на книгата"

В мрежата на "Паяка" - Ларш Кеплер представя злодей, по-брутален от всякога

Световноизвестният художник Кантен Гребан посвети прочувствена илюстрация на българските читатели (СНИМКИ)

Чудовищата са реални в "Децата на хълма" от Дженифър Макмеън

Ново издание на абсолютния бестселър на майстора на психотрилъра Себастиан Фитцек - "Терапията"

Излезе "Нож" на Салман Рушди: Първата му творба след нападението (ВИДЕО)

Наградиха писателката Елфриде Йелинек с почетен френски орден

Албанският писател Григор Бануши пристига за премиера (СНИМКА)

"Чудните приказки на баба. В градината" – пролетен букет от очарователни истории

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com